.

Tibi Uşeriu ia startul într-un nou ultramaraton extrem

Tibi Useriu e pregătit de un nou ultramaraton extrem. Pe 3 februarie va lua startul in „Montane Yukon Arctic Ultra”. 

Concursul se desfăşoară în Canada. Este „părintele” lui Arctic Ultra 6633, acolo unde românul s-a impus de 3 ori consecutiv. Tibi trebuie să parcurgă 692 de kilometri prin salbaticie. „IronMan-ul” italian Roberto Zanda a fost la un pas de moarte ediţia trecută. Doctorii au fost nevoiţi să-i amputeze mâna şi piciorul din cauza degerăturilor. Cazul său a făcut înconjurul presei internaţionale.

Yukon Arctic Ultra este o competiţie de tradiţie organizată în nord-vestul Canadei. Se desfăşoară din 2004 în fiecare an, cu o singură excepţie: 2010. Concurenţii pot alege să parcurgă diferite distanţe: în alergare, pe skiuri sau cu MTB-ul. Traseul este similar cu cel pe care se desfăşoară cel mai dur concurs de sănii trase de câini din lume.

Tibi Uşeriu este primul român care participă la Yukon Arctic Ultra. A ales cursa cea mai lungă şi cea mai dificilă: 692 de kilometri. Startul se dă în Whitehorse, iar finish-ul e in Dowson City. Tibi Uşeriu a ajuns deja la „locul faptei” şi a vorbit în exclusivitate pentru aimx.ro./www.aimx.ro.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate