Tir cu arcul: Arcașii hunedoreni, medaliați la naționale

La baza sportivă Arena din Aninoasa s-au desfășurat recent întrecerile Campionatului Național de Seniori şi Juniori de la Aninoasa la categoriile Arc Olimpic, Compound şi Barebow.

Au fost prezenți 120 de sportivi, care au reprezentat 19 cluburi din țară: CS Şoimii de Mureş, CSO Retezatul Haţeg, CS Lamont Cluj, CS Citadel Arte­mis Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, CS Besta Bucureşti, CSM Sucea­va, CSM Iaşi, CS Redpoint Oradea, CS Saga Bacău, CSM Bacău, SCM Deva, CSO Aninoasa, SC Pretorienii Deva, CS Gloriosa Bucureşti, CS Carpathian Archery Sibiu, CSS Unirea Iaşi, CS Aktiv Bucureşti şi CSS Rădăuţi.
Arcașii de la SCM Deva-Minerul Aninoasa au avut din nou o comportare bună și au urcat de mai multe ori pe podiu­mul de premiere. O primă medalie de aur la aceste întreceri a fost cucerită de către Dacian Ranca în proba de arc barebow la categoria seniori iar la categoria arc olimpic seniori Ghenadie Iepuri s-a clasat pe locul al doilea ca și colega lui de club,Andreea Urițescu.
În întrecerea juniorilor, Flavius Tănăsescu a ocupat locul 2 urmat de Mario Țâmpu, în timp ce la junioare Beatrice Miklos s-a impus fără pro­bleme, ea fiind de departe cea mai valoroasă junioară a momentului.
Echipa de seniori care a re­prezentat SCM Deva-Mine­rul Aninoasa alcătuită din Ghena­die Iepuri, Mario Țâm­pu și Călin Daniel a câștigat medalia de aur și titlul național la ediția din acest an, iar cea de juniori în formula Mario Țâmpu, Fla­vius Tănăsescu, Denis Habian s-a impus fără probleme și a cucerit titlul național și meda­lia de aur.
De altfel competițiile pe echipe au fost dominate de către arcașii din județul Hunedoara, senioarele Beatrice Miklos, Andreea Uriţescu și Luminița Boroş fiind și ele medaliate cu aur și declarate campioane naționale la ediția in acest an.
Echipa de junioare alcătuită din Beatrice Miklos, Ioana Puşcă și Diana Hoca s-a clasat pe locul secund ca și cea mixtă de seniori ( în formula Beatrice Miklos, Mario Tâmpu) dar o medalie de aur a adus la palmaresul cluburilor reunite echipa mixtă de juniori (Beatrice Miklos , Mario Tâmpu) cei doi tineri fiind prezenți la ambele secțiuni, seniori, juniori.
În proba de arc Compound Alexandru Rădoi s-a clasat pe locul al treilea la seniori iar echipa alcătuită din Radu Rădoi, Alexandru Rădoi și Dacian Ranca a ocupat locul secund în clasamentul catego­riei.
La echipe, juniorii Miklos/ Judea/ Frai s-a situat pe locul al treilea la fel ca și în proba de arc olimpic juniori.
Delegația de la SCM Deva – Minerul Aninoasa a acumulat cele mai multe puncte, ocu­pând locul I în clasamentul general, urmată de CSA Steaua şi CSS Rădăuţi.
Antrenorul Viorel Hăbian a fost doar pe jumătate mulțumit. El declarat că: “Sunt rezultate care totuți încununează munca de un an se zile. Sunt mulţumit de cele 6 titluri de campioni naţionali şi 6 titluri de vicecampioni naţionali, dar am rămas cu un gust amar că s-au pierdut alte trei titluri, unul la săgeata de baraj”. (Foto: arhivă)

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.