.

TOAMNĂ CULTURALĂ LA SIMERIA

În perioada septembrie – noiembrie 2019, calendarul Centrului Cultural și de Creație al Orașului Simeria este alcătuit dintr-o varietate de evenimente culturale care, cu siguranță,au atras și vor atrage public de toate vârstele.

Astfel, în data de 8 septembrie, în Parcul Tineretului din Simeria, a avut loc evenimentul de folclor “MĂRIE, MÂNDRĂ MĂRIE”. Pentru a marca ediția cu numărul 5, în acest an,organizatorii au invitat5 ansambluri folclorice din diferite zone ale țării : Ansamblul Brădeana, Ansamblul Armenișana, Ansamblul Cununa Vețelului, Ansamblul Datina Turdeanăși Ansamblul Dor Teiușan. A fost un eveniment așteptat de public, un eveniment care a marcat finalul evenimentelor de vară, în aer liber.

sdr

Luna octombrie aduce chiar din primele zile publicul în sala de spectacol, pentru că pe data de 5 octombrie va avea loc la Parcul de Afaceri Simeria evenimentul “PARFUM DE ROMANȚĂ”, în cadrul căruia publicul se poate bucura de un regal de romanțe, cântece de petrecere și slagare românești, în interpretarea soliștilor : Răzvan Furdui, Ciprian Roman și Gabriel Cîndea ( câștigătorul “Trofeului Tinereții” Amara 2019 ). Spectacolul este prilejuit de Ziua Persoanelor Vârstnice, motiv pentru care intrarea este liberă pentru pensionari, iar prețul unui bilet este de 15 ron.

În data de 11 octombrie, începand cu ora 18, va avea loc Balul Bobocilor Liceului Tehnologic de Transport Feroviar “Anghel Saligny” Simeria, eveniment pentru care pregătirile sunt deja în plină desfășurare. Vor fi prezentate publicului momente muzicale din perioada anilor ‘60-‘70, aparținând unor artiști foarte cunoscuți  : ABBA, Elvis Presley, Queenși mulți alții. WE WILL ROCK YOU ! – așa au promis bobocii înscriși în concurs, de altfel aceasta este și denumirea spectacolului de muzica și dans în cauză.

Spre finalul lunii octombrie, mai precis în data de 21, de la ora 11, tot la Parcul de Afaceri Simeria, va fi prezentată prichindeilor cea mai nouă producție pentru copii a Teatrului de Artă Deva, și anume piesa de teatru ADEVĂRATA POVESTE A LUI HANSEL ȘI GRETEL. Acest eveniment își propune să cultive micilor spectatori dragostea pentru teatru, pentru culturăși pentru frumos.

Luna noiembrie va aduce la Simeria piesa de teatru UN BĂRBAT ȘI MAI MULTE FEMEI, piesă la care sunt invitați în special liceenii; evenimentul FESTIVALUL TOAMNEI, la care vor participa toate trupele de dans modern și de balet aparținând Clubului SMART al Copiilor Simeria, precum și o piesă de teatru pentru publicul larg.

“ Vă așteptăm cu mare drag la evenimentele culturale de la Simeria. Satisfacția unui organizator de evenimente vine atunci când sala de spectacole e plină, iar la finalul unui eveniment publicul întreabă : Ce mai urmează ? “ a declarat pentru noi managerul Centrului Cultural și de Creatie al Orașului Simeria, doamna Mihaela-Anca Albu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate