.

Universitatea din Petroșani înființează o nouă specializare la Deva: Administrație Publică

Deva devine, cu adevărat, un centru universitar atractiv! Învățământul superior își diversifică oferta în reședința județului.

Un nou program de studii universitare de licență va funcționa în municipiul Deva, începând cu anul universitar 2019-2020. Universitatea din Petroșani are în vederea înființarea, în cadrul Centrului de Învățământ de la Deva, a unei noi specializări – Administrație Publică, învățământ de zi.

În acest sens, reprezentanți ai Universătății din Petroșani și ai ARACIS (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior) s-au întâlnit, joi, 7 martie 2019, cu Primarul Municipiului Deva, Nicolae-Florin Oancea, pentru a vedea deschiderea municipalității pentru acest program de studii, având în vedere că administratia locală este prima beneficiară a viitori absolvenților de Administrație Publică.

În cadrul întâlnirii, primarul Nicolae-Florin Oancea a subliniat, încă o dată, importanța existenței  instituțiilor de învățământ superior în comunitățile mici, asemeni Devei – acestea fiind o șansă mai ales pentru tinerii care vor să-și continue studiile, dar nu au susținere financiară pentru a se înscrie în marile centre universitare din țară.

Pe de altă parte, învățământul universitar este esențial în dezvoltarea comunității din toate punctele de vedere. Orașele mici care reușesc să atragă cât mai multe universități au doar de câștigat.

Noul program de studiu urmărește pregătirea absolvenților capabili să asigure o cât mai bună corelare a problemelor administrative cu cele ale comunităților locale și să-și formeze competențe variante în domeniul administrației publice.

În prezent, la Deva funcționează filiale și centre de învățământ ale mai multor instituții de învățământ superior din România – Academia de Studii Economice din București, Universitatea de Medicină și Farmacie ”Vicror Babeș” din Timișoara și Universitatea din Petroșani, al cărui centru de învățământ funcționează de 17 ani în reședința județului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate