.

Ursul a atacat o femeie la Ohaba-Ponor

Oamenii susţin că animalele sălbatice le distrug recoltele şi gospodăriile

Un caz mai puţin obişnuit a avut loc, în această săptămână, în satul Ohaba-Ponor, unde o femeie de 50 de ani a fost atacată de un urs. Victima s-a ales cu răni grave la mâna şi piciorul stâng, pentru salvarea sa fiind necesară o intervenţie chirugicală în spitalul din Petroşani.

Conform celor spuse de rudele femeii, ursul a atacat în momentul în care aceasta se afla cu vacile, la nici 200 de metri de casele locuite. Animalul sălbatic a ieşit din pădurea învecinată şi a venit spre femeie, care nu a mai avut ce face.

Pentru salvarea victimei, un echipaj SMURD de la subunitatea ISU din comuna Baru a intervenit la faţa locului, paramedicii fiind nevoiţi să parcurgă o parte din distanţă cu un autovehicul cu tracţiune integrală şi apoi pe jos.

„Echipajul de prim ajutor i-a acordat femeii îngrijirile medicale care s-au impus, iar după ce victima a fost stabilizată şi sângerarea a fost oprită, a fost transportată până la o ambulanţă cu medic, care a preluat-o pentru a fi transportată la spitalul din Petroşani”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

„Pacienta prezintă plăgi muşcate la nivelul membrului superior stâng şi membrului inferior stâng, plăgi muşcate de către urs. Este stabillă, conştientă, dar şocată din cauză că ursul a atacat-o. Sunt foarte grave aceste traumatisme pentru că pot avea consecinţe drastice ce pot ajunge chiar la amputaţii”, a apreciat unul dintre medicii care a preluat victima la spitalul din Petroşani.

Una dintre rudele femeii susţine că animalele sălbatice fac prăpăd în gospodăriile sătenilor, în lipsa unor măsuri care să-i ajute pe oameni.

„Pe noi ne mănâncă animalele, că vin prin grădina casei. Avem copii, se sperie. Nu mai ştim ce să mai facem. Nu s-a întâmplat departe de casele locuite, la circa 200 de metri. Suntem distruşi”, a spus ruda victimei.

Pe de altă parte, activiştii de mediu afirmă că animalele sălbatice nu atacă omul, decât dacă sunt provocate. Aşa că rămâne, cel puţin pentru moment, o necunoscută motivul pentru care ursul a sărit direct la femeie, fapt care a dus la petrecerea acestui incident nefericit.

Cert este că toate autorităţile, nu numai cele din zona incidentului, trebuie să analizeze la rece şi să ia măsuri pentru protejarea sătenilor din zonele de munte care sunt nevoiţi să facă faţă atacului ursului la stânele de oi sau în grajdurile cu animale. Asta, până nu e prea târziu.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate