.

Veţel: Copiii, deprinşi cu spiritul competiţional

Mai multe instituţii şi cluburi sportive şi-au dat mâna pentru organizarea unui concurs de ciclism.

Pentru comunitatea locală din Veţel sportul în varianta sa organizată reprezintă deja un fapt cotidian, iar primăria încurajează acest gen de mişcare pentru a promova competiţia şi un stil de viaţă sănătos. Ultimul concurs organizat la Veţel i-a avut în centrul atenţiei pe copii, poate şi pentru faptul că manifestarea „Copii pe bicicletă” a avut loc în apropierea Zilei Copilului.

Aşadar, zeci de copii din Veţel şi judeţul Hunedoara au avut parte de o competiţie organizată aşa cum scrie la carte, concursul fiind dedicat acelor ciclişti care fac parte din cluburile din zonă, concurenţii având vârstele cuprinse între 5 şi 14 ani.

Dincolo de rezultatele concursului, care pot fi regăsite pe site-ul asociaţiei ACS Micia (www.acsmicia.ro) este de remarcat interesul pe care autorităţile locale îl arată pentru concursurile dedicate tinerilor. De altfel, primarul comunei Veţel, Ioan Henţiu, aprecia că sportul le arată tinerilor şi copiilor, în particular, că nu se poate obţine performanţă în viaţă fără muncă şi învăţare în mod constant.

„Copiii învaţă că atunci când sunt disciplinaţi, când muncesc în fiecare zi, atunci pot obţine rezultatele pe care şi le doresc atât de mult. Sportul poate reprezenta cea mai potrivită lecţie de viaţă pentru cei tineri, deoarece le demonstrează, practic, ceea ce se poate realiza atunci când eşti serios”, a spus primarul Ioan Henţiu.

El a arătat că administraţia locală încearcă să sprijine şi să organizeze diverse competiţii sportive în comună pentru a-i deprinde pe tineri, în special, cu o mentalitate proactivă, dedicată muncii şi disciplinei.

Organizatorii concursului „Copii pe bicicletă” au fost Clubul Sportiv Micia în parteneriat cu Primăria Veţel, Asociaţia Judeţeană de Ciclism Hunedoara, Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret (DJST) Hunedoara. Câştigătorii au fost recompensaţi cu premii oferite de către DJTS Hunedoara, în timp ce Primăria Veţel a asigurat logistica evenimentului.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate