.

Veţel: Lucrări pentru beneficiarii venitului minim garantat

Persoanele beneficiare ale venitului minim garantat, apte de muncă, vor trebui să presteze, în acest an, mai multe ore de lucru pentru a putea primi ajutorul de la primărie. Este şi cazul comunei Veţel, unde consilierii locali au votat o hotărâre în care se arată, foarte clar, ce lucrări trebuie executate de către beneficiarii de ajutor social şi în ce perioade ale anului.

Astfel, potrivit actului normativ, în primele trei luni ale anului, sunt programate lucrări de întreţinere la drumurile comunale şi uliţe, începând cu îndepărtarea zăpezii şi terminând cu împrăştierea de materiale antiderapante.

Apoi, în plină primavară, se va trece la decolmatarea şanţurilor şi rigolelor, la văruirea pomilor şi a podeţelor de la drum. Vor fi îndepărtaţi mărăcinii, PET-urile şi tot gunoiul care s-a strâns în aceste zone, pentru ca locul să fie curat şi să poată prelua apele pluviale, atunci când va fi cazul.

Nu lipsesc din graficele de lucrări decolmatarea şi curăţarea albiilor sau întreţinerea bazelor sportive ori a târgului de animale. Şi pentru că Veţelul este una dintre cele mai curate comune din judeţ, autorităţile locale au decis ca activităţile de menţinere a curăţeniei să fie prioritare în cazul activităţilor desfăşurate de persoanele care primesc ajutor social. Drept urmare, zonele în care funcţionează instituţiile publice – primăria, şcolile, grădiniţele, dispensarul uman şi altele, vor beneficia de sprijinul administraţiei locale ori de câte ori va fi nevoie.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate