.

Volumul „Roze și ghimpi” al tinerei Teodora Larisa Petruț, lansat la Deva

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara, organizează în ziua de 14 noiembrie 2019, ora 1700, la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Sala „Liviu Oros”, lansarea volumului de versuri „Roze și ghimpi” al tinerei Teodora Larisa Petruț, elevă în clasa a XII-a a Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva.

“Este cel de-al doilea volum de poezii, după „Explozia sufletului”, lansat în anul 2018, cu care această sensibilă și talentată tânără se prezintă în fața iubitorilor de poezie. Și acest volum a apărut la Editura Pim din Iași, prefața fiind semnată de Eugenia Mihu, care face o prezentare extrem de elogioasă a tinerei poete: „De o tenacitate și o perseverență ce multora le este străină, Teodora Larisa este o tânără extrem de inteligentă și de talentată. Scrie poezii, pictează și cântă cu aceeași măiestrie și cu aceeași bucurie în suflet”. Avem, deci, de-a face cu un talent nativ, un talent a cărui precocitate nu slăbește deloc valoarea poeziei pe care o scrie Teodora Larisa Petruț.

Cei care o cunosc pe Teodora Larisa știu că, într-adevăr, ea este la fel de talentată și la desen, și la muzică, fiind deja remarcată la numeroase concursuri, spectacole, la emisiuni de radio și televiziune ca solistă de muzică populară și ușoară. A participat cu succes la concursurile „Lectura ca abilitate de viață”, „Cultură și spiritualitate românească”, „Biserica și școala din sufletul meu”, Concursul interjudețean „Mihai Eminescu”, la care a obținut premii și mențiuni.

Poeziile din volumul „Roze și ghimpi” sunt o dovadă a faptului că autoarei îi place să jongleze cu cuvinte, cum singură mărturisește, cuvinte al căror sens îl stăpânește perfect, iar din această „jonglerie” se naște poezie de bună calitate. Fie că scrie despre dragoste, în toate ipostazele ei, fie despre credință, despre fericire, despre viață, despre țară și patriotism, despre locurile natale din Țara Moților pe care le poartă în suflet, poezia pe care o practică este o poezie matură, bine elaborată, cu un registru liric dens și bine stăpânit.

Suntem bucuroși că oferim, din nou, prilejul unor tineri dăruiți cu talent  să-și lanseze cărțile, suntem bucuroși că, în acest fel, ne putem îndeplini una dintre cele mai importante meniri ale unei biblioteci publice: propagarea culturii, a literaturii de bună calitate.

La această nouă întâlnire cu poezia tinerei Teodora Larisa Petruț vor fi prezenți iubitori ai poeziei, profesori și colegi ai autoarei, cei care o cunosc și o apreciază”, a declarat Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene “Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate