.

Ziua Internaţională a Radiologiei: „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”

Pe 8 noiembrie 2019 Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara , medicii radiologi, imagiști, tehnicienii și profesioniștii din domenii conexe organizează în data de 8 noiembrie 2019, activităţi de celebrare a Zilei Internaţionale a Radiologiei, cu tema „Imagistica Sportivă” (IDoR 2019), pentru a evidenția rolul esențial pe care îl joacă profesioniștii de imagistică în detectarea, diagnosticul, prognosticul și tratamentul leziunilor legate de sport, crescând calitatea îngrijirii și a tratamentului pacienților.

În aceeaşi dată de 8 noiembrie se celebrează şi Ziua Mondială a Radiografiei, organizată de Societatea tehnicienilor de radiologie, cu scopul de a promova meseria de tehnician radiolog şi de a conştientiza rolul acestora în sistemul de sănătate modern.               

Prin tematicile alese, campania are în vedere conştientizarea şi informarea populaţiei cu privire la:

-Potenţialul medical şi ştiinţific al imagisticii medicale

-Rolul esenţial al radiologilor şi al imagiştilor în cadrul echipei medicale

-Standardele educaţionale şi profesionale crescute solicitate personalului care lucrează în domeniul imagisticii medicale.

Campania are ca scop evidenţierea rolului esenţial pe care specialiştii din domeniul imagisticii îl joacă în detectarea, diagnosticul şi managementul bolilor musculo-scheletale, aceştia contribuind la creşterea calităţii tratamentului acestor pacienţi.

Obiectivele campaniei sunt creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul unor îngrijiri de sănătate sigure, precum şi îmbunătăţirea înţelegerii poziţiei pe care medicii şi tehnicienii radiologi îl ocupă în procesul de acordare a îngrijirilor de sănătate.Cu acest prilej, promovăm sloganul campaniei mondiale „Să sărbătorim împreună!” şi sloganul campaniei naţionale „Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”.

Imagistica medicală este una dintre cele mai captivante și progresive discipline medicale și un domeniu de activitate intensă în ceea ce privește cercetarea tehnologică și biologică. Radiografiile, RMN-urile, ecografiile și alte tehnici imagistice și imaginile asociate sunt cunoscute și atrag privirea multor persoane dar indicațiile precise și valoarea acestor investigații nu sunt cunoscute la nivel populațional.

Radiologia musculo-scheletică este o subspecialitate în creștere rapidă a radiologiei diagnostice, care joacă un rol din ce în ce mai important în evaluarea și managementul pacienților cu o mare varietate de leziuni în întreaga lume. În această subspecialitate, a apărut o nouă disciplină – imagistica sportivă. Pentru IDoR 2019, evidențiem rolul crucial al imagisticii în diagnosticul, prognosticul și tratamentul leziunilor sportive și semnificația înțelegerii opțiunilor de anatomie, biomecanică și tratament chirurgical.

Dezvoltarea imaginilor cu ultrasunete și rezonanță magnetică, în special în ultimii 20 de ani, a dus la vizualizarea superioară a tendoanelor, ligamentelor și cartilajelor, dând o importanță sporită imagisticii medicale în diagnosticul și tratamentul leziunilor legate de sport.

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Hunedoara va celebra  campania „Ziua Internationala a Radiologiei” – 8 noiembrie :

– in data de  06.11.2019, ora 10ºº, la Penitenciarul Barcea

– în data de 12.10.2019

            –  la  ora 1000 la Centrul multifunctional pentru persoane varsnice din   Hunedoara  str. Rotarilor nr.70 , apartinand Primariei Hunedoara                                                  

la ora 1200  la Centrul de recreere al pensionarilor  din Hunedoara din b-dul Corvin nr.7, apartinand Primariei Hunedoara

-in data de 14 11.2019, la ora 1100 la Liceul Tehnologic ,,Nicolaus Olahus” din Orastie  str.O.Goga nr.25

– in data de 15.11.2016, la ora 1200  la Scoala Gimnaziala nr.6- Liceul Tehnologic”Matei Corvin” Hunedoara

Susţineţi Campania„Imagistica Sportivă – o mână întinsă noilor recorduri!”

Contribuiţi la creşterea nivelului de informare a populaţiei cu privire la rolul radiologiei şi a imagisticii în cadrul îngrijirilor de sănătate sigure!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate