Ziua Învățătorului: Pe 5 iunie, elevii nu fac cursuri, dar merg la școală

Elevii nu vor avea cursuri pe 5 iunie, dar vor merge la școală. Potrivit calendarului pentru anul școlar 2018-2019, aprobat de Ministerul Educației, 5 iunie este o zi specială ce “va fi marcată prin manifestări specifice”. Elevii și profesorii vor merge la școală, dar nu vor face ore în mod obișnuit. 

“În conformitate cu prevederile contractului colectiv de muncă unic, încheiat între Ministerul Educației Naționale și federațiile sindicale reprezentative din învățământ, părțile semnatare convin să sărbătorească pe 5 iunie – Ziua Învățătorului și pe 5 octombrie – Ziua Internațională a Educației, organizând împreună, în timpul programului de lucru, manifestări specifice dedicate acestor evenimente”, se arată în structura anului școlar care se va încheia peste 2 săptămâni.

Ziua de 5 iunie poarta semnificatia zilei de naştere a dascălului Gheorghe Lazăr, întemeietorul învăţământului modern românesc (n. 5 iun. 1779-m. 17 sept. 1823). Ultima zi de cursuri pentru anul școlar 2018-2019 este pe 14 iunie, vacanța de vară începe pe 15 iunie 2019 și de încheie pe 9 septembrie. https://www.hotnews.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.