.

Ziua Naţională a României, marcată de poliţiştii hunedoreni prin evocări istorice şi recunoaşterea meritelor profesionale

În semn de cinstire a Zilei Naţionale a României, poliţiştii hunedoreni organizează, în această perioadă,  o serie de acţiuni de evocare şi cinstire a momentului istoric 1 Decembrie 1918.

 

Manifestările au debutat astăzi, la paraclisul cu hramurile Sfântul Mucenic Mina şi Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, din incinta inspectoratului, unde poliţiştii au asistat la o slujbă de Te-Deum (mulţumire), oficiată de preotul Bogdan Niţu.

Ulterior, în sala-amfiteatru a Poliţiei Municipiului Deva a avut loc o şedinţă festivă, ce a inclus o expunere ştiinţifică fiind susţinută de către d-na Angela Cerean – şefa Serviciului Judeţean al Arhivelor Naţionale, care a subliniat importanţa actului istoric al Marii Uniri de la Alba Iulia.

Ca în fiecare an, cu ocazia Zilei Naţionale, o parte dintre ofiţerii şi agenţii de poliţie care s-au remarcat prin merite profesionale de excepţie şi o conduită morală desăvârşită, au fost avansaţi la gradul profesional următor, înainte de îndeplinirea stagiului minim în gradul profesional deţinut.

Anul acesta, în prezenţa conducerii I.P.J. Hunedoara, 21 de polițiști (9 ofiţeri şi 12 agenţi de poliţie) au fost avansaţi înainte de termen, cu ocazia Zilei Naţionale.

În alocuțiunea susţinută cu această ocazie, şeful I.P.J. Hunedoara, comisar-şef de poliţie Bîrlea Ovidiu Gabriel a reliefat rolul şi importanţa instituţiei Poliţiei Române în consolidarea statului de drept: Ziua Naţională a României este o sărbătoare dar și un motiv de reflecție cu privire la  datoria noastră de a fi uniți, drepți, de a face bine pe oriunde trecem, de a  răspunde profesionist şi calificat aşteptărilor cetăţenilor, în slujba cărora am depus un jurământ”.

În  data de 01.12.2019, poliţiştii hunedoreni şi o parte din autospecialele de intervenţie ale Serviciului Rutier, ale Serviciului Ordine Publică, ale Serviciului pentru Acţiuni Speciale şi ale Serviciului Criminalistic, alături de ale forţe ale Minierului Afacerilor Interne, vor la defilarea tradițională organizată în  municipiul Deva şi în alte localităţi din judeţ.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate