14 februarie – Valentine’s Day: Cum se sărbătoreşte această zi în diferite colţuri ale lumii

Valentine’s Day: milioane de oameni din întreaga lume sărbătoresc pe 14 februarie ZIUA IUBIRII, cunoscută pe plan internațional ca Ziua Sfântului Valentin. Evenimentul declanșează o adevărată competiție prin care tinerii îndrăgostiți vor să își surprindă partenerii.

Dar pentru a impresiona, este nevoie de idei, de inspirație. pentru a putea pregăti cum se cuvine și și a găsi cele mai bune variante de a petrece o zi minunată în compania partenerei sau a partenerului.

Obiceiuri, idei de activități, cadouri inspirate, sau chiar câteva vorbe meșteșugite pot să asigure o bună perioadă armonia și iubirea dintre doi parteneri.

Sfântul Valentin – cum îl sărbătoresc îndrăgostiții

Valentine’s Day se serbează anual pe 14 februarie, iar cele mai multe legende leagă sărbătoarea de numele Sfântului Valentin din Roma.

Acesta a fost întemnițat și condamnat la moarte pentru că oficia căsătorii pentru soldații romani, care nu aveau voie în mod normal să se căsătorească.

Se spune că, înainte de a fi executat, sfântul a trimis o scrisoare către fiica judecătorului său, cu care legase o strânsă legătură după ce îi redase prin minune vederea. Scrisoarea a fost semnată simplu: Valentin al tău.

Evident că ”Sfântul Valentin” din zilele noastre nu mai este o sărbătoare atât de serioasă și dramatică, fiindcă în timp s-a transformat într-o zi a veseliei și iubirii, în care persoanele îndrăgostite au ocazia să își demonstreze din plin afecțiunea, dăruind flori, cadouri sau dulciuri și ieșind la restaurant.

În cazul în care Valentine’s Day te prinde singur, nu te întrista: sărbătoarea nu este doar una a iubirii romantice, ci reprezintă un bun prilej de a le declara persoanelor dragi că sunt importante pentru tine.

În foarte multe țări de pe mapamond se obișnuiește ca, atunci când este Sfântul Valentin, să îți surprinzi familia și prietenii cu felicitări sau mici cadouri care să le arate cât de mult îi prețuiești.

Idei pentru Valentine’s day

Uneori se poate întâmpla ca inspirația să nu fie la fel de puternică precum sentimentele și să te trezești astfel în pană de idei. alba24Dacă nu știi cum ai putea sărbători în acest an Ziua Îndrăgostiților, alege una sau mai multe dintre variantele de mai jos și pune-o în aplicare. Cu siguranță vei vedea efecte pozitive:

  • Rezervă din timp o masă la un restaurant – o cină la un restaurant cu atmosferă romantică, muzică plăcută și mâncare bună e o idee excelentă pentru a petrece un Valentine’s Day ca la carte. Nu uita să faci rezervarea din timp, pentru că foarte multe persoane vor alege să iasă în oraș cu persoana iubită.
  • Cumpără un cadou care să i se potrivească jumătății tale – bijuterii, haine sau cosmetice, electronice sau cărți? Sau de ce nu, o experiență (ex. un bilet la un concert, un voucher pentru masaj sau un curs). Optează pentru ceva ce știi că ar fi pe placul persoanei iubite. Cumpărăturile pentru Ziua Îndrăgostiților 2020 sunt mai ușoare ca oricând, fiindcă ai la dispoziție foarte multe variante din care poți alege alba24.
  • Alege un buchet de flori elegant și nu uita de felicitare – te gândești să cumperi rapid un buchet în drum spre casă? De Sfântul Valentin 2020 e indicat să apelezi la tehnologie și să comanzi florile online, pentru că ai mai multe șanse să găsești un buchet frumos, pregătit exact pe gustul tău. Ai putea chiar să îi livrezi florile la birou persoanei iubite, cu tot cu o felicitare romantică.
  • Compune o scrisoare de dragoste – dacă ești o persoană care iubește gesturile romantice, mai ales pe cele desprinse parcă din cărțile secolelor trecute, aplică o metodă care te va transforma chiar și de Sfântul Valentin 2020 într-un erou de poveste. Pune-ți cuvintele într-o scrisoare și declară-i din inimă ceea ce simți. E o variantă excelentă mai ales dacă persoana iubită este la distanță – cu siguranță va citi cu emoție și bucurie rândurile tale. Trimite scrisoarea prin poștă sau curier, astfel încât să ajungă exact de Ziua Îndrăgostiților 2020, adică pe 14 februarie.
  • Organizează acasă o cină surpriză – vrei să scapi de aglomerația din restaurante, să faci un gest original și să pregătești totul pe gustul tău? Cumpără o sticlă de vin roșu sau prosecco, gătește o cină simplă, dar gustoasă și umple casa cu lumânărele parfumate și muzică de dragoste. Dacă nu știi să gătești, nu te da peste cap, fiindcă riști să obții un rezultat dezastruos. Poți pur și simplu să comanzi mâncărurile preferate de la un restaurant cu livrare la domiciliu.
  • Pregătește un cadou personalizat – o cană, un tricou sau o pernă cu un mesaj special pentru jumătatea ta sau o poză cu voi doi poate fi un dar de care persoana iubită nu se va despărți niciodată.
  • Fă-i o dedicație muzicală – scoate-ți jumătatea la un club cu karaoke și urcă pe scenă pentru a-i cânta o melodie de dragoste. Nu recurge la această idee dacă nu ai deloc ureche muzicală și încearcă să repeți în prealabil câteva piese, ca să ai certitudinea că-ți ies bine și că ai din ce alege.
  • Trimite-i un mesaj de dragoste prin care să îi arăți iubirea

 

Cum se sărbătorește Ziua Îndrăgostiților în alte colțuri ale lumii

Valentine’s Day se sărbătorește pe 14 februarie în întreaga lume, chiar dacă obiceiurile diferă de la o țară la alta. Iată cum obișnuiesc alte popoare să se bucure de ziua iubirii:

Germania

Germanii sunt destul de clasici și de reținuți în ceea ce privește Valentine’s Day: buchetul de flori trimis partenerei este singura tradiție de care țin neapărat cont, în rest cadourile sunt la latitudinea fiecăruia.

Japonia

Japonezii au de fapt două Zile ale Îndrăgostiților: una în care femeia își arată sentimentele, cealaltă în care bărbatul demonstrează ce simte. Pe 14 februarie, femeile și fetele sunt cele care fac cadouri bărbaților pe care îi plac. Ele le dăruiesc colegilor, prietenilor și șefilor ciocolată neagră, însă țin cont de o regulă foarte importantă.

Amicii și colegii primesc ciocolățele simple, pe când bărbații de care sunt îndrăgostite se bucură de bomboane personalizate, ca semn al unei relații speciale. alba24.ro

Rândul bărbaților vine pe 14 martie, când aceștia oferă femeilor iubite prăjituri, ciocolată și cadouri. Tradiția spune că darurile trebuie să valoreze mai mult decât dulciurile primite pe 14 februarie.

Marea Britanie

Englezii sărbătoresc Ziua Îndrăgostiților așa cum știu ei mai bine, adică poetic și stilat, exact cum se cade în cazul unor demni urmași ai lui Shakespeare. De Valentine’s Day, se obișnuiește ca britanicii să publice sonete de dragoste în reviste, unele fiind creații proprii, altele împrumutate de la poeții clasici. Un alt obicei britanic spune că pe 14 februarie trebuie consumate chifle cu chimen, stafide sau prune, denumite Valentine.

În Țara Galilor, arta se îmbină cu iubirea: locuitorii oferă în dar de Valentine’s Day linguri de lemn, frumos sculptate în formă de inimă, precum și inimi sau chei din lemn.

De asemenea, nici copiii englezilor nu rămân indiferenți, ci pregătesc melodii speciale de dragoste, pentru care sunt răsplătiţi cu bomboane, fructe sau bani.

Spania

Spaniolii nu asociază în general Ziua Îndrăgostiților decât cu iubirea romantică, așa că pe 14 februarie nu fac urări colegilor, familiei sau prietenilor, ci își petrec timpul cu persoana iubită și fac schimb de cadouri.

Filipine

Filipinezii obișnuiesc să sărbătorească Valentine’s Day prin petreceri uriașe, organizate în spaţii mari şi deschise. La aceste petreceri sunt invitate mii de cupluri, pentru care se pun la punct ceremonii publice de căsătorie, astfel încât totul să se transforme într-o nuntă de proporții. Dacă nu te gândești să faci acest pas în viitorul apropiat, poate ar fi bine să nu te nimerești pe 14 februarie în Filipine alături de jumătatea ta.

Danemarca

Danezii își dăruiesc de Ziua Îndrăgostiților felicitări speciale, de obicei pline de mesaje romantice, uneori și muzicale. De asemenea, se obișnuiește ca fiecare bărbat să îi ofere femeii iubite ghiocei, însoțiți de mici poeme sau scrisori de dragoste. Danemarca e o țară care pune preț pe iubire, iar cea mai bună dovadă stă în faptul că de Valentine’s Day orașele se umplu de concerte, expoziții și spectacole, iar restaurantele organizează seri tematice.

Vietnam

Vietnamezii sunt nu doar romantici, ci și preocupați de modă, considerând că dragostea trebuie demonstrată și prin vestimentație. Astfel, îndrăgostiții sunt nevoiți ca pe 14 februarie să își găsească haine similare ca stil și culoare, astfel încât să se cunoască de la o poștă faptul că sunt parte dintr-un cuplu.

Finlanda

Finlandezii nu sunt deloc la fel de reci ca zona în care locuiesc, ci abia așteaptă să își arate afecțiunea față de ființele iubite. Ei consideră că Valentine’s Day nu este doar o zi dedicată iubirii, transformând-o într-o sărbătoare a prieteniei și familiei. Prietenii își trimit pe 14 februarie cadouri și cărți, iar cuplurile se logodesc sau chiar se căsătoresc.

Coreea

Coreenii împart Ziua Îndrăgostiților în două sărbători diferite: pe 14 martie sărbătoresc Ziua Albă, dedicată persoanelor cu partener, iar pe 14 aprilie serbează Ziua Neagră, care le aparține persoanelor singure.

Scoția

O destinație perfectă pentru cei singuri de Sfântul Valentin este Scoția. Aici se organizează anual un festival la care bărbații și femeile fără partener își extrag numele dintr-o pălărie și formează perechi, urmând să petreacă seara dansând și schimbând cadouri cu persoana extrasă.

Indiferent de cum alegi să serbezi în acest an Ziua Îndrăgostiților, nu uita că iubirea nu e demonstrată doar prin gesturi grandioase, ci mai ales prin sentimente puse zi de zi în gesturi și cuvinte./www.alba24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.