.

65 de şcoli din cele 122 din judeţ vor începe cursurile cu prezenţa la clasă (SCENARIUL VERDE)

Pentru pregătirea începerii noului an școlar, prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat astăzi ședința Comisiei Județene pentru Situații de Urgență Hunedoara.

Membrii C.J.S.U. întruniți la sediul Inspectoratului Școlar Județean au adoptat Hotărârea nr. 23/10.09.2020 privind aprobarea scenariilor de desfășurare a activității școlare în unitățile de învățământ din județul Hunedoara, la debutul anului școlar 2020-2021.

Potrivit informațiilor primite de la Direcția de Sănătate Publică și de la Inspectoratul Școlar Județean s-a hotărât că: din cele 122 unități de învățământ din județul Hunedoara, 65 vor începe școala în Scenariul VERDE (prezență în clase), 56 școli vor începe anul școlar în Scenariul GALBEN (sistem mixt: prezență la școală și cursuri online) iar o unitate de învățământ (Școala gimnazială din comuna Vălișoara) se află în scenariul ROȘU și nu va începe deocamdată cursurile.

Decizia membrilor C.J.S.U. Hunedoara a fost luată, în principal în funcție de situația epidemiologică din fiecare localitate dar și de deciziile directorilor unităților de învățământ care au hotărât forma de prezență pe care o vor aplica, în funcție de numărul de locuri din clase, de numărul de elevi sau de cadre didactice.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță sanitară a cursurilor în școlile hunedorene, prefectul județului, Vasilică Potecă, a solicitat tuturor instituțiilor care au reprezentanți în Comisia Județeană pentru Situații de Urgență, să acorde o mare importanță tuturor detaliilor legate de procesul de învățământ și să intensifice controalele la școli, pentru verificarea respectării tuturor normelor  igienico-sanitare.

Elevii din județul nostru trebuie să fie în siguranță atât la școală cât și în afara ei. Datoria noastră este să  le asigurăm cele mai bune condiții! O atenție mărită trebuie acordată activității cantinelor, a chioșcurilor de interior sau din apropierea școlilor, a salubrității și a transportului urban și interurban” – a declarat Vasilică Potecă.

Hotărârea C.J.S.U adoptată astăzi intră în vigoare începând cu 14 septembrie 2020.

În fotografii este prezentată lista școlilor hunedorene și tipul de scenariu aprobat astăzi, pentru fiecare în parte.

SCOLI PDF

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate