.

A început campania electorală

Campania electorală pentru alegerile locale începe vineri, 28 august, şi va ține până pe 26 septembrie.

Pentru prima dată, a fost impus un set de reguli stricte în contextul pandemiei de coronavirus. Guvernul şi Autoritatea Electorală Permanentă vin cu un set de reguli care vizează protejarea sănătăţii cetăţenilor cu care interacţionează candidaţii şi echipele lor de susţinători pe perioada campaniei electorale, iar printre măsuri se numără purtarea măştii. În ceea ce priveşte organizarea evenimentelor electorale, trebuie să existe o limitare a numărului de participanţi. Evident, va fi obligatorie purtarea măştii la astfel de evenimente electorale. Unde există interacţiune cu cetăţenii. În ceea ce priveşte distribuţia materialelor, aici discuţiile sunt ca activiştii care distribuie materiale să poarte mănuşi. Vor exista reglementări şi în ceea ce priveşte distanţa fizică.

În ceea ce priveşte candidaturile, pentru funcţia de primar al municipiului Deva se confruntă 13 persoane, la Hunedoara sunt 7 candidaţi, iar la Petroşani, 10. De asemenea, la pentru Primăria Brad au fost depuse 6 candidaturi, la Simeria sunt 7 candidaţi, la Orăştie sunt 4 candidaţi, iar la Călan sunt 9 candidaţi.

Pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara candidează 9 persoane, între care se numără şi foşti şefi ai instituţiei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate