.

Accesul europenilor cu cazier, interzis în Anglia

Marea Britanie va introduce de la 1 ianuarie noi reguli prin care va interzice intrarea pe teritoriul său a cetăţenilor din Uniunea Europeană care au cazier, ceea ce va însemna un tratament egal pentru aceştia cu regimul aplicat cetăţenilor cu situaţii similare din restul ţărilor lumii, transmite Reuters.

‘Prea mult timp, regulile UE ne-au obligat să acceptăm infractori străini periculoşi, care abuzează de valorile noastre şi ne pun în pericol modul de viaţă, pe străzile noastre’, a afirmat ministrul de interne Priti Patel.

‘Marea Britanie va fi mai sigură datorită controalelor de frontieră mai ferme şi mai corecte atunci când infractorii străini, indiferent de naţionalitate, vor fi supuşi aceloraşi reguli’, a spus Patel.

Modificările vor fi prezentate joi în parlament.

Şi cei care nu au executat condamnări ar putea fi respinşi la graniţă dacă sunt recidivişti sau au primit o condamnare de orice fel în precedentele 12 luni şi nu au mai intrat anterior în Marea Britanie.

Potrivit guvernului, aceste reguli, care nu li se vor aplica cetăţenilor UE acoperiţi de măsuri din acordul de Brexit, se înscriu în eforturile menite să consolideze frontierele ţării.

Controlul imigraţiei a fost unul din factorii-cheie în votul pe care l-au dat britanicii în 2016 în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană.

Responsabili din poliţie şi securitate au avertizat însă că Marea Britanie va fi mai puţin sigură dacă nu va fi convenit un acord asupra relaţiilor viitoare cu UE înaintea datei de 31 decembrie, când ia sfârşit perioada de tranziţie.

Anunţul guvernului intervine, totodată, după ce Curtea de Apel din Londra a decis miercuri că deportarea forţată a migranţilor cu doar 72 de ore de la înştiinţarea lor este ilegală. /www.alba24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate