.

Activitatea Clubului Sportiv CFR Simeria

Activitatea clubului în ultima perioadă a suferit mai multe modificări, de la tradiționalele antrenamente în aer liber am trecut la antrenamente în online, de la competițiile organizate de AJF respectiv FRF la urmărimea meciurilor cu diferite teme date de către antrenori cum ar fi urmărirea jucătorului pe postul de joc în care activează și sportivul, de la seminarii, ședințe tehnice ale staff-ului, ședințele consiliului de administrație la seminarii în regim de videoconferință, practic toată activitatea „fizică” s-a mutat în mediul online, tehnologia fiind cel mai bun prieten al nostru în toată această perioadă.

Odată cu instituirea măsurile dispuse de Guvernul României, de Federația Română de Fotbal și de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Simeria cu privire la epidemia de coronavirus, am luat decizia de a suspenda antrenamentele, jocurile oficiale, competițiile oficiale programate și activitatea de la sala de gimnastică și fitness pe o perioadă nedeterminată, până la primirea unor noi dispoziții.
La nivel de club, organizarea antrenamentelor a continuat în sensul că fiecare antrenor a elaborat din 11 martie 2020, un program de pregătire individual, pentru fiecare categorie de vârstă și disciplină sportivă, program care a fost transmis prin intermediul aplicațiilor de mesagerie gratuită, tuturor sportivilor și părinților.
Nivelul de digitalizare dezvoltat până acum la nivel de club, s-a dovedit unul de foarte mare ajutor, facilitând relația club-sportiv-părinte.

„După 3 săptămâni în care antrenamentele s-au desfășurat individual, conform programelor elaborate de antrenorii clubului, la data de 01 aprilie 2020, antrenamentele s-au mutat în online, în regim de videoconferință, prin intermediul aplicației Zoom. Nu a fost ușoară implementarea unei asemenea soluții, dar împreună cu toată echipa am reușit să mutăm toată activitatea în online (antrenamente, ședințe tehnice și ședințele Consiliului de Administrație), menținând în continuare contactul cu spor­tivii, cu staff-ul administrativ și C.A. al C.S. CFR Simeria.” a declarat vicepreședintele și IT-ist-ul clubului Adelin ROTARIU.
În această perioadă am beneficiat de susținerea F.R.F., a fost o susținere constantă și consistentă, punându-ne la dispoziție toată experiența și cunoștințele lor în domeniul fotbalistic. În perioada 25 aprilie – 25 mai 2020, am avut un număr de 4 seminarii cu suportul departamentului tehnic din cadrul F.R.F. pe următoarele teme:
– Seminar de kinetoterapie
– Seminar de nutriție, hidratare și vitaminizare, prim ajutor și cazuri de moarte subită
– Seminar privind rolul disciplinei în viața sportivilor, importanța somnului la copii și juniori și ciclul de pregătire săptămânal
– Seminar privind pregă­tirea fizică pe tot parcusului anului competițional

 

 

În cadrul acestor videoconferințe din experiența lor au transmis copiilor și părinților noțiuni de pregătire, mesaje de susținere a activității pe care o desfășoară sportivii clubului, Răzvan Rotaru – antrenor lot național U15, Răzvan Stanca – antrenor cu portarii în cadrul F.R.F., Adrian Mutu – antrenor lot național U21, Lucian Sânmărtean – manager sportiv la loturile naționale de tineret, Cristina Hăzulea – psiholog sportiv, Verdeș Constantin-Crețu – kinetoterapeut în cadrul F.R.F., Horațiu Baciu – preparator fizic lot național, Vlad Nicoară – preparator fizic lot național feminin și U21 masculin, Bogdan Paravan – preparator fizic lot național U17 și U18 și Miodrag Todorov – preparator fizic lot național U15.
Clubul Sportiv CFR Simeria în baza ordinului comun MTS și MS, a elaborat un protocol me­dical pentru reluarea antrenamentelor în aer liber și începând cu data de 25 mai 2020 a fost printre primele cluburi din județ și din țară, cu activitate de copii și juniori care a reluat antrenamentele. Protocolul medical a fost analizat cu domnul primar Emil Ioan Rîșteiu și în calitate de președinte al Comitetului Local pentru Situații de Urgență Simeria a fost de acord cu res­pectarea măsurilor cuprinse în protocolul medical și reluarea antrenamentelor în aer liber.

Clubul Sportiv CFR Simeria a primit un sprijin important din partea domnului primar Emil Ioan Rîșteiu de la lansarea proiectului „Să creștem copiii în mod sănătos prin sport”, iar în această perioadă am simțit aproape autoritățile locale sprijinindu-ne în dezinfectarea, dezinsecția și dezinfecție tuturor spațiilor din baza sportivă, a sălii de gimnastică și fitness, achiziționarea de măști faciale, mânuși de unică folosință, termometre cu infraroșu pentru măsurarea temperaturii fără contact, soluții de dezinfectare a echipamentelor, materialelor sportive conform normelor impuse de Ministerul Sănă­tății.
Tot în această perioadă martie – iunie 2020, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al orașului Simeria s-a reușit extinderea sălii de gimnastică și fitness a clubului cu încă 109 mp, spațiu în care s-au executat lucrări de amenajare, zugrăvire și dotarea cu aparate și echipamente sport­ive specifice exerciților fizice în sală. Sala este folosită atât de sportivii clubului cât și de iubitorii de sport din orașul Simeria. Sala a fost redeschisă în data de 15 iunie 2020 respectându-se protocolul me­dical al clubului întocmit în baza ordinului comun MTS și MS.

„O activitate intensă a fost înregistrată pe linia depunerii documentației la F.R.F. pentru clasificarea academiilor de fotbal pentru copii și juniori din România, dosar care a cuprins peste 200 de documente și un volum total de 402 file” – a declarat președintele clubului Vasile HRIȚAC.
Clubul Sportiv CFR Simeria își continuă activitatea de pregătire până în data de 22 iunie 2020 dată la care majoritatea secțiilor vor intra în vacanță, antrenorii în concediu de odihnă, urmând ca începând cu 6 iulie 2020 să reia antrenamentele grupele care vor intra la jumătatea lunii august în competiții. Din 14 iulie 2020 vor relua antrenamentele celelalte grupe care au competiții programate pe finalul lunii august sau care nu au competiții.
Din punct de vedere administrativ urmează o perioadă intensă de înscriere în competiții la nivel județean și național, elaborare a R.O.I. (Regulamentul de Ordine Interioară al C.S. CFR Simeria), Regulile pentru părinți și reactualizarea documentelor pe linia protecției datelor cu caracter personal, valabile în perioada august 2020 – august 2021.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate