.

Agendă electorală: Propunere pentru înființarea Universității ”Decebal” Deva

Apropierea campaniei de alegeri aduce în prim-plan dialogurile cu alegătorii. Cu această ocazie, se organizează întâlniri cu cetățenii, în care oamenii își spun problemele cu care se confruntă în zonele în care locuiesc.

O astfel de întâlnire a avut loc în după-amiaza zilei de joi, 6 august, în cadrul asociației din zona străzilor Creangă,  Mareșal Averescu, Aleea Neptun, în care candidatul PSD Ovidiu Moș a luat pulsul problemelor din zona respectivă. În principal, problemele ridicate de locatari au vizat parcările, colectarea selectivă a resturilor menajere, curățenia din incinta cartierului, plata apei pluviale, pe care locatarii o consideră nejustificată, securitatea cetățenilor din cartiere, implicarea poliției locale la sesizarea anumitor aspecte cu caracter infracțional, problema locurilor de muncă, probleme de mediu.

Din multitudinea de propuneri făcute de către cetățeni, una a ieșit în evidență, ca o cerință expresă a dezvoltării municipiului în perspectivă, privind înființarea unei universități de stat, cu numele ”Universitatea Decebal Deva”, ca un factor extrem de important în dezvoltarea comunității locale.

Ideea înființării acestei universități a fost propusă și susținută de către jurnalistul Cornel Poenar, președintele companiei de presă ”Accent Media”, argumentând oportunitatea unei asemenea instituții în Deva, ca un factor determinant în dezvoltarea economico-socială și culturală a municipiului reședință de județ.

Un asemenea demers este ușor de realizat, având în vedere faptul că este nevoie, în primă fază, de o decizie politică, iar în secundar, există o locație care se pretează pentru o asemenea idee – impunătoarea și eleganta clădire a sediului Prefecturii Județului Hunedoara, din centrul Devei – zona Opera. Înființarea ”Universității Decebal Deva” reprezintă și extinderea unui brand național, cea a Colegiului Național Decebal Deva, unitate de învățământ a cărei absolvenți s-au remarcat, de-a lungul timpului în diverse domenii de activitate.

Ideea înființării unei astfel de instituiții de învățământ superior de stat reprezintă o mare provocare pentru politicieni. Luând act de propunerea făcută, Ovidiu Moș, candidatul PSD la funcția de primar al Devei, a promis susținerea acestui proiect extrem de important pentru comunitatea deveană.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate