.

Alegeri la CIO: Noul preşedinte va fi ales în martie 2021, la Atena

Comitetul Executiv al Comitetului Internațional Olimpic (CIO), reunit la recent, a stabilit ca viitorul preșe­dinte al CIO să fie ales în cadrul celei de-a 137-a Sesiuni a CIO, programată în perioada 10 – 12 martie, anul viitor, la Atena.

În perioada 7-9 martie 2021, tot la în capitala Greciei, se va reuni și Comitetul Execu­tiv al CIO. În absenţa actualului președinte CIO, Tho­mas Bach, Comitetul Executiv al CIO a aprobat în cadrul întâlnirii conduse de Anita DeFrantz, prim-vicepreședintele forului olimpic, directivele privind alegerea noului lider al CIO. Potrivit acestora, candidaturile pentru șefia Mișcării Olimpice mondiale vor trebui depuse până pe 30 noiembrie 2020, cel târziu. Pentru a evita orice risc de a perturba buna desfășurare a JO Tokyo 2020, care urmeaza să aibă loc în 2021, cât și pentru a permite o tranziție lină, s-a decis ca președintele CIO ales în timpul celei de-a 137-a Sesiuni să preia funcția a doua zi după ceremonia de închidere a Tokyo 2020.
Regulile după care se va desfășura campania electorală pentru alegerea noilor conducători ai CIO, destinate să asigure respectarea principiilor etice fundamentale ale Olimpismului, vor fi identice cu cele care s-au aplicat și la alegerile din 2013.
Alegerile din 2021 pentru noii membri ai Comitetului Executiv al CIO vor avea loc în cadrul celei de-a 138-a Sesiuni a CIO, programată a avea loc în iulie, la Tokyo. Preșe­dintele actual al CIO, germa­nul Thomas Bach a anunțat la sesiunea CIO, din 17 iulie a.c., că va candida pentru un nou mandat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate