.

Amenzi de aproape un milion de lei, după controale la unităţi deţinătoare de valori

Peste 3.800 de unități deținătoare de valori au fost verificate de polițiști, în perioada 9-31 decembrie 2019. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate peste 650 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproape 1.000.000 de lei.

Sub coordonarea Direcției de Ordine Publică, polițiștii au acționat la nivel național, în perioada sărbătorilor de iarnă, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului.

Activităţile de control şi evaluare s-au realizat asupra deţinătorilor de valori şi prestatorilor serviciilor de profil și au urmărit prevenirea depozitării valorilor în spaţii nesecurizate și a realizării de transporturi de valori cu personal şi mijloace de transport care nu îndeplinesc cerinţele legale, precum și verificarea planurilor de pază ale transporturilor de valori aprobate.

Astfel, în perioada 9-31 decembrie 2019, peste 500 de polițiști au acționat, în medie, zilnic, fiind verificate peste 3.800 de obiective (centre comerciale, centre de procesare a valorilor monetare, stații de distribuție a carburanților, casierii, autovehicule de transport valori).

În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate 562 de sancțiuni contravenționale pentru neregulile constatate în domeniul locurilor de depozitare a valorilor, în valoare de aproape 860.000 de lei și alte 89 de sancțiuni pentru neregulile constatate în domeniul transporturilor de valori, în valoare de 136.500 de lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate