.

Apa a năvălit cu putere în Aiud și a acoperit complet orașul

Orașul Aiud este aproape complet inundat. Pompierii lucrează la foc continuu, după ce apa a acoperit mare parte din localitate.

În Aiud a fost transmis mesaj prin Ro-Alert privind riscul de inundații înregistrat la nivelul orașului, în special în proximitatea Vaii Aiudului.

15 minute a plouat în cursul nopții, în jurul orei 3.00. A fost suficient pentru ca opt străzi să fie inundate aproape complet, iar linia ferată să fie distrusă.

În timpul nopții, pompierii din Aiud au evacuat dintr-o casă, de pe strada 1 Decembrie, o familie formată din doi adulți și un copil de 9 luni.

Primăria Aiud a transmis un mesaj la calm către populație: “Astfel de situații se gestionează cu răbdare. Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit deja prioritățile de acțiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte.

De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate dura 2-3 zile după ce se retrag apele”./www.digi24.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate