.

Atenționare meteo: COD GALBEN de vânt puternic, averse, vijelii și descărcări electrice până joi seara

Administrația Națională de Meteorologie anunță o nouă perioadă cu vreme rea în mai multe zone din țară. Vântul va avea intensificări încă de miercuri seara și sunt posibile averse, descărcări electrice și chiar grindină.

De miercuri seara (ora 23.00), până joi seara (ora 23.00), vor fi intensificări ale vântului și manifestări de instabilitate atmosferică. Vântul se va intensifica treptat, la început în regiunile vestice și nord-vestice, apoi și în cele centrale, estice și sud-estice, unde rafalele vor depăși, în general, 50-55 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (14 mai) și la începutul nopții, local și temporar vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Se vor semnala vijelii, averse ce pot avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.

COD GALBEN: joi, 14 mai, orele 6.00 – 23.00

În sudul Banatului, nordul Crișanei, în Maramureș și Transilvania, precum și în nord-estul Munteniei și nordul Dobrogei, local și temporar vor fi intensificări ale vântului cu viteze ce vor depăși în general 55-65 km/h.

La munte vor fi rafale de 60…80 km/h, iar în zona înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90-100 km.

sursă: meteoromania.ro

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate