.

Atletism: Amenzi usturătoare pentru Rusia

Federaţia Rusă de Atletism a fost amendată cu 10 milioane de dolari pentru încălcarea repetată a
regulamentelor antido­ping.

La Jocurile Olimpice de la Tokyo vor putea participa doar cel mult zece atleţi ruşi sub drapel neutru, a anunţat Fede­rația Internațională de Atletism(IAAF).
Federaţia Rusă de Atle­tism a fost suspendată în 2015 după ce un raport comandat de Agenţia Mondială Antidoping a arătat că exista dopaj în masă în atletismul din Rusia. De atunci, unii oficiali şi antrenori ruşi au fost implicaţi în continuare în scandaluri de dopaj, ceea ce a afectat eforturile ţării de a obţine ridicarea suspendării
IAAF a anunţat că limi­tează la 10 numărul de ruşi eligibili pentru a concura la JO ca sportivi neutri. Sportivii ruşi pot solicita să concureze în plan internaţional ca neutri după ce demonstrează că s-au pregă­tit într-un mediu fără dopaj.
Mentionăm că la 9 decembrie, Rusia a fost suspendată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) pe o perioadă de patru ani de la toate competiţiile sportive majore. Acest lucru în­seam­nă că drapelul Rusiei şi imnul naţional nu vor fi permise la competiţii ca Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, JO de iarnă din 2022 de la Beijing şi Cupa Mondială de fotbal din Qatar, din 2022. Sancţiunea este consecinţa falsificării datelor controalelor antidoping fur­ni­zate de Rusia agenţiei mondiale, la începutul anului trecut. Experiţii în informati­că la care a apelat WADA au descoperit că sute de rezultate suspecte au fost şterse dintre cele trimise agenţiei mondiale, între decembrie 2018 şi ianuarie 2019, chiar înainte de livrare.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate