.

Atletism: Prima pistă de atletism modernă din judeţ, la Deva

Prima pistă de atletism modernă din judeţul Hunedoara va fi construită în Deva, în incinta stadionului municipal Cetate.

Primăria Deva a scos la licitaţie publică lucrările de modernizare a pistei de atletism din incinta Stadionului „Cetate”. Investiţia se ridică la 5,6 milioane de lei.
„În prezent există la Stadionul municipal o pistă de atletism amenajată cu 6 culoare de alergare şi cu două piste de 100 de metri garduri dispuse de o parte şi de alta a terenului de fotbal pe latura lungă. Pista de atle­tism existentă este realizată din zgură granulată şi încadrată cu borduri din beton de ciment. Stratul de zgură ce reprezintă infrastructura şi suprastructura complexului pietonal este de 15 cm. Prin nerealizarea la timp a reparaţiilor s-au produs degradări majore. Apele pluviale băltesc pe suprafaţa pistei, deoarece nu este drenată sau dirijată. Pista de atletism din zgură nu se mai foloseşte şi nu reprezintă sigu­ranţă compeţională”, se arată în studiul de fezabilitate necesar investiţiei.
Noua pistă de atletism care înconjoară terenul de fotbal va avea 15.700 de metri pătraţi, o lungime de minimum 400 de metri şi opt culoare. Structura de zgură va fi înlocuită cu una de cauciuc prefabricat sau cauciuc turnat, va fi amenajat un sistem de drenaj şi vor fi reali­zate sectoare de specialitate pentru atletism, aruncarea cercului, ciocanului, suliţei, sărituri etc. Primăria a scos la licitaţie publică şi lucrările de amenajare a unui teren de sport din incinta stadionului municipal, investiţie estimată la 1,8 milioane de lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate