.

Automobilism: Cupa Cheile Grădiştei

Sezonul 2020 al Campionatului Național de Viteză în Coastă va debuta, sâmbătă, 20 iunie cu prima etapă, Cupa Cheile Grădiștei, dar și-au manifestat oficial dorința de a participa la acest eveniment sportiv doar 30-40 de piloți.

Organizatorii s-au pregătit din punct de vedere logistic iar autoritățile medicale au res­tricționat doar participarea pe traseu a spectatorilor la pri­mele competiții sportive ale sezonului, lăsând liberal acces al sportivilor la competiții, cu respectarea condițiilor de securitate individuală.
Cristian Andrei, directorul de organizare al evenimentului, a precizat că :” urmăm programul strict de pregătire al evenimentului așa cum l-am conceput împreună cu comisiile de specialitate FRAS și îi așteptăm pe sportivi la competiție iar în acest sens am prelungit și data limită pentru înscrieri până miercuri, 17 iunie, la ora 20:00.
Cupa Cheile Grădiștei cu­prinde două zile de competiții cu manșe de recunoaștere a traseului programate atât sâm­bătă cât și duminică, iar manşele pentru desemnarea câștigătorilor ediției sunt programate duminică, începând cu ora 15.00, când ca fi închisă temporar și circulația în zonă.
Pilotul hunedorean Mihai Leu este favorit pentru a câștiga pentru al doilea an consecutiv titlul la Categoria I în Campionatul Național de Viteză în Coastă, competiție care va debuta în weekend pe traseul de la Cheile Grădiștei.
La ediția inaugurală, de anul trecut, Mihai Leu s-a impus la Categoria I, fiind cel mai rapid în manșele de concurs și s-a clasat în final pe locul 4 la Open. Ca urmare a rezultatelor din competițiile programate în 2019, Leu a câștigat titlul de campion al Categoriei I, dedicată automobilelor de producție, cu două runde înainte de încheierea sezonului competițional iar anul acesta el va concura pe un Ferrari 456 Challenge.
Evenimentul se va desfășura fără spectatori, ca urmare a măsurilor luate de autorități pentru a preveni răspândirea noului corona­virus. Totuși, fanii vor avea ocazia de a vedea în direct acțiunea de la Cheile Grădiștei prin intermediul transmisiunii video de pe pagina de facebook a Federației Române de Automobilism Sportiv(FRAK).

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate