Avertisment CERT-RO: O nouă campanie de phishing are ca țintă utilizatorii Facebook

Centrul Naţional de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează că o nouă campanie de phishing are ca țintă utilizatorii Facebook și se propagă pe rețeaua de socializare.

Atacatorii creează pagini care conving utilizatorii că le-a fost blocat contul. Pentru “deblocare”, cer accesarea unui link și dezvăluirea parolei.

”Una dintre metodele preferate de atacatori în răspândirea conținutului malițios este aceea de a crea mesaje, e-mailuri sau chiar pagini false, care arată (din punct de vedere vizual) asemănător cu o notificare legitimă.

Mai mult, fără o analiză atentă a provenienței mesajului, astfel de campanii pot fi convingătoare. Așa cum se poate observa din capturile paginilor care promovau astfel de conținut, mesajul postat avea ca obiectiv impacientarea utilizatorului, cu privire la blocarea contului personal, pentru răspândirea de informații false sau fraudă”, potrivit CERT-RO.

Specialiștii în securitate cibernetică mai atenționează că, pentru a reactiva contul personal, utilizatorii sunt îndrumați către un link spre un site de phishing, unde se colectau datele de autentificare ale contului de Facebook: https://urlscan.io/res…/b9a19870-5fc4-4c41-9e4b-3193e24ec87c

Recomandarea echipei CERT-RO pentru utilizatori este, în primul rând, să nu acționeze impulsiv în mediul online și să citească cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primesc.

”Dacă avem suspiciuni, să verificăm link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesăm cu o soluție de securitate. Dacă ați căzut victimă unei astfel de capcane, vă recomandăm să ne scrieți la [email protected] sau să ne trimiteți un mesaj pe conturile noastre de social media”, precizează CERT-RO./www.alba24.ro

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.