.

Avertizare COD PORTOCALIU de FURTUNI în Hunedoara şi alte judeţe din ţară

Meteorologii anunţă un nou Cod Portocaliu de furtuni valabil pentru jumătate din ţară. Avertizarea este valabilă până în această noapte, însă condiţii de instabilitate atmosferică vor fi şi la începutul săptămânii viitoare, în unele zone.

COD PORTOCALIU: de vineri, de la ora 12.00 până sâmbătă, 4 iulie, ora 2.00

În Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania și nordul Moldovei vor fi intervale cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări puternice ale vântului (rafale de 80-90 km/h), vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 35-40 l/mp și pe arii restrânse 50-70 l/mp.

Informare meteo: de sâmbătă, 4 iulie, ora 11.00 până luni, 6 iulie, ora 10.00, în regiunile sud-estice, vremea va fi caniculară, disconfortul termic accentuat, indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge și depăși pragul critic de 80 de unități, iar temperaturile maxime se vor situa frecvent între 35 și 37 de grade.

În restul teritoriului, mai ales în cursul după-amiezilor și la începutul nopților, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 40 l/mp.

Sunt posibile furtuni şi averse, şi marţi, 7 iulie.

surse: meteoromania.ro, accuweather.com

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate