Avram Iancu a biruit Braţul Sf.Gheorghe!

Bibliotecarul Avram Iancu şi-a înscris, în această săptămână, o nouă performanţă. El a reuşit să parcurgă înot unul dintre cele mai grele braţe ale Dunării, Sf.Gheorghe, la capătul unui efort în care a trebuit să se lupte cu greutăţile unui parcurs aglomerat şi cu o vreme potrivnică.

„Am reuşit! După 73.85 de kilometri, 19 ore si 14 minute de înot, cu o viteză medie de 3.8 km la oră. Am ajuns la Sfântu Gheorghe și dincolo de el, până la Marea cea Neagră! A fost un efort mult mai mare decât cel preconizat. Mă bucur că am dus la capăt această cursă a prieteniei! Alături de mine au fost Călin Ene de la Sulina Fabuloasă și Moritz de la Danube Pirates. Călin e prieten vechi, iar Moritz acum a intrat în viața mea. Nu am căutat recorduri, dar numai această prietenie, dacă o contabilizez, a meritat tot efortul”, a declarant Avram Iancu.

Înotătorul român şi-a început cursa joi, 8 octombrie, şi iniţial şi-a propus să o încheie a doua zi, însă ploaia şi problemele logistice l-au ţinut departe de fluviu cel puţin 24 de ore, astfel încât a terminat cursa luni, 12 octombrie.

“Sfântul Gheorghe este cel mai vechi braţ al Dunării, care transportă 22% din volumul de apă al fluviului. Cea mai mare adâncime pe acest braţ este de 26 metri. Braţul a suferit transformări prin tăierea unui număr de şase meandre, lungimea sa scurtându-se la 70 de km navigabili”, afirmă polisportivul din Petroşani.

El a parcurs distanţa menţionată fără costum de neopren, într-o temperatură a apei ce variază în jurul a 17-18 grade Celsius.

Avram Iancu şi-a propus ca anul viitor să înoate şi braţul Chilia al Dunării.

După ce a înotat 89 de zile pe Dunăre, Avram Iancu a devenit primul român nominalizat de World Open Water Swimming Association la titlul Man of the Year, 2017, la înotul în ape deschise.

Bibliotecarul Avram Iancu este cunoscut pentru performanţele sale sportive. El a mai traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016. Pe lista reuşitelor este înscrisă şi traversarea Mării Negre, în toamna lui 2018, când a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate