.

Băița: Lucrări de reabilitare la infrastructura rutieră din comună

Zonele degradate din DJ 706 A vor fi refăcute.

 

Lucrările de investiţii continuă în comuna Băiţa, chiar dacă în derularea acestora trebuie să se ţină cont de măsurile speciale pe care le impune pandemia de Covid-19 care a locit întreaga lume. În această perioadă, în care distanţarea socială este extrem de importantă, administraţiile locale îşi pregătesc documentaţiile specifice, astfel că atunci când vor fi ridicate toate restricţiile se va putea lucra din plin.

Este şi cazul comunei Băiţa, unde drumul judeţean DJ 706A va fi reabilitat cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Hunedoara în cadrul programului multianual de reparaţii la infrastructura de drumuri.

„Drumul va fi reabilitat în zonele în care au apărut probleme la carosabil. Lucrările vor fi executate de Consiliul Judeţean Hunedoara, de care aparţine acest drum. Vom repara gropile apărute în şosea şi vom amenaja mai multe treceri de pietoni”, a explicat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

De asemenea, în centrul localităţii Băiţa se vor executa lucrări la un şanţ dalat carosabil, pe o lungime de 200 de metri.

Potrivit primarului, pe şosea vor fi amenajate mai multe treceri de pietoni, inclusiv în zona şcolii generale, unde vor fi montate şi limitatoare de viteză.

Pe agenda administraţiei locale se mai află execuţia de lucrări la zidul de sprijin, precum şi un şanţ betonat la Mănăstirea Acoeprământul Maicii Domnului.

Pe de altă parte, primarul comunei Băiţa a ţinut să repete sfaturile referitoare la prevenirea îmbolnăvirii de Covid-19. „Trebuie să rămânem acasă, să evităm orice contract care ne-ar putea îmbolnăvi. Noul coronavirus este extrem de contagios şi-i rog pe toţi cetăţenii să ia în serios toate sfaturile pe care primesc din surse oficiale”, a conchis Damian Diniş.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate