.

Băiţa: Primăria funcţionează, chiar dacă este pandemie de COVID-19

Pandemia generată de noul coronavirus SARS-CoV-2 a impus respectarea unor norme stricte de igienă în administraţiile locale din ţară pentru prevenirea răspândirii bolii. Este şi cazul Primăriei Băiţa, unde autorităţile au luat măsuri suplimentare de protecţie, însă activitatea aparatului propriu a continuat.

„Am instituit câteva reguli pentru protejarea salariaţilor, dar şi a cetăţenilor care vin cu diverse probleme la primărie. Principala regulă se referă la faptul că o singură persoană poate intra într-un birou pentru a se evita aglomeraţia. De asemenea, am oferit măşti şi mănuşi, astfel încât să ne putem proteja, iar riscurile să fie cât mai scăzute”, a declarat primarul comunei Băiţa, Damian Diniş.

În contextul pandemiei, edilul local a menţionat că s-a renunţat la anumite evenimente, iar fondurile pentru Zilele Comunei Băiţa, în sumă de 20.000 de lei, au fost realocate pentru activităţile care ţin de urgenţe.

Totodată, este de menţionat faptul că pe linia prevenirii îmbolnăvirilor s-au făcut dezinfecţii pe străzi şi scări de bloc, iar programul microbuzelor a rămas acelaşi. Cetăţenii care au nevoie de formulare pentru declaraţiile pe proprie răspundere au putut să le ridice de la magazinele din comună şi de la primărie. De asemenea, reţetele pentru medicamente au putut fi ridicate de la punctele farmaceutice de pe raza comunei.

Cât priveşte perioada următoare, primarul Damian Diniş a ţinut să precizeze că este bine ca oamenii să evite, în continuare, circulaţia, dacă nu este nevoie. „Cred că este mai bine să continuăm prevenirea bolii şi să rămânem sănătoşi. Ne dorim să ne revedem cu bine, în condiţii normale, sănătoşi. Vă doresc toate cele bune, tuturor!”, a mai spus primarul comunei Băiţa.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate