.

Băiţa: Şcolile sunt pregătite pentru noul an şcolar

Elevii cu rezultate bune pot primi burse şcolare.

Şcolile din comuna Băiţa sunt pregătite pentru noul an şcolar care se va deschide pe 14 septembrie. Autorităţile locale au încercat, în această vară, să facă lucrările necesare pentru ca elevii să poată merge în şcoli curate, au asigurat lemnele de foc pentru la iarnă, iar acolo unde a fost cazul s-au cumpărat tablete pentru cursurile online.

„Şcoala din Băiţa a fost inclusă într-un program de extindere şi modernizare, dar şi de asigurare a unor dotări noi necesare procesului de învăţământ. Fondurile necesare am reuşit să le obţinem prin PNDL II. În satul Hărţăgani va funcţiona şcoala primară şi grădiniţa”, a declarat primarul Damian Diniş.

Transportul elevilor la şcoală va fi asigurat cu trei microbuze şcolare, iar pentru cei care merg la liceu autoritatea locală va deconta costurile cu naveta.

„Am reuşit să achiziţionăm 30 de tablete electronice pentru eventualitatea în care cursurile se vor derula online. Alte 40 de tablete le-am primit ca donaţie. De aceste tablete vor beneficia elevii care nu dispun de resursele financiare necesare pentru a-şi cumpăra propriile dispozitive electronice”, a precizat primarul.

De menţionat este faptul că autorităţile locale au stabilit şi criteriile necesare pentru ca elevii să poată beneficia de burse sociale, în situaţia în care familiile acestora se confruntă cu venituri mici. Valoarea unei burse sociale se ridică la 100 de lei, iar experienţa anilor trecuţi a arătat că sunt între 50 şi 60 de elevi care au dreptul la aceste ajutoare financiare.

În plus, elevii care învaţă bine şi obţin media generală peste 9,50 vor primi din partea primăriei o bursă anuală în valoare de o mie de lei.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate