.

Binecuvântare de lucrări la biserica parohiei Petrila-Lonea

În Duminica după Botezul Domnului, 12 ianuarie 2020, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, a slujit în biserica „Sfânta Mare Muc. Varvara” a parohiei Petrila-Lonea, Protopopiatul Petroșani.

Cu acest prilej a săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate pentru renovarea sfântului locaș, după care a oficiat Sfânta Liturghie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. În timpul acesteia, la momentul potrivit, Părintele diacon Sorin Dănău a fost hirotonit preot pe seama parohiei „Adormirea Maicii Domnului” – Sulighete din Protopopiatul Brad.

În cuvântul de învățătură rostit Preasfinția Sa a vorbit despre povățuirea adresată chiar de către Mântuitorul Iisus Hristos la începutul propovăduirii Sale, citită în această Duminică la Sfânta Evanghelie, de a avea în permanență o stare de pocăință, pentru a dobândi Împărăția Cerurilor.

La finalul slujbei, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată în mijlocul credincioșilor încredințați spre păstorire, Preotul paroh Marius Herța a fost hirotesit iconom-stavrofor.

După Sfânta Liturghie, Preasfințitul Părinte Episcop Gurie a săvârșit Taina Sfântului Botez pentru pruncul Constantin, fiul preotului paroh.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate