.

BISTRA: Administrația locală a semnat contractul pentru modernizarea străzilor din comună

O prioritate pentru administrația publică locală din Bistra este modernizarea străzilor din comună. Recent, a fost semnat contractul pentru serviciile de proiectare, documentațiile tehnice pentru obținerea avizelor, acordurilor și autorizațiilor, proiectul tehnic și asistență tehnică din partea proiectantului, precum și execuția propriu-zisă a lucrărilor.

Proiectul ,,Modernizare străzi în comuna Bistra” este finanţat de la bugetul local, iar investiția totală se ridică la suma de 3.577.609,44 lei.

Vor fi modernizate 29 de străzi: Gruieţ, Avram Iancu, Aviatorilor, Horea, Cloşca, Crişan, Solidarităţii, Păşteşti, Păşteşti 1, Păşteşti 2, Calea Turzii 1, Calea Turzii 2, Piezişă, Luncii, Bolfi, 22 Decembrie, Valea Mare 1, Valea Mare 2, Valea Mare 3, Trompoş, Şoferilor 1, Şoferilor 2, Şoferilor 3, Bistrişorii 1, Bistrişorii 2, Petru Pavel Aron 1, Petru Pavel Aron 2, Rude 1 şi Calea Turzii 3.

În funcție de fiecare locație vor fi executate lucrări de: preluare şi evacuare a apelor pluviale, rigole, acostamente din beton sau piatră, pietruire, asfaltare şi alte lucrări care se impun.

Proiectul are ca obiective principale: reabilitarea infrastructurii de transport în comună, îmbunătățirea condițiilor de transport pentru bunuri și persoane, îmbunătățirea calității mediului, impulsionarea dezvoltării economice, mobilitatea populației și a forței de muncă din zonă.

Conectarea drumurilor locale la rețeaua drumurilor județene și naționale are implicații asupra dezvoltării regionale, adăugând în circuitul economic zone cu o dezvoltare structurală deficitară.

,,Investițiile se vor concentra în zona unde caracteristicile topografice ale cadrului natural, evoluțiile istorice și economice au împiedicat o dezvoltare adecvată a infrastructurii de transport. Lungimea totală a străzilor care vor fi modernizate este de 4,055 km și asigură legătura cu drumul național DN 75. Necesitatea acestei investiții este dată în primul rând de starea tehnică a infrastructurii, care nu a fost modernizată până acum. La finalul acestei investiții vom avea străzi moderne și condiții bune pentru localnici dar și pentru cei care ne vizitează comuna’’, afirmă Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

 Execuţia proiectului de modernizare a infrastructurii comunei Bistra se întinde pe o perioadă de 30 de luni (termenul de execuție al lucrărilor-28 de luni iar cel al serviciilor 2 luni).

Se estimează că lucrările efective de modernizare a străzilor din comuna Bistra ar putea începe în luna august a acestui an.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate