.

BOX: Daniel Gîrleanu, campion naţional de juniori

Campionatele naționale de box pentru juniori organizate de către Federația Română de Box la Tg.Jiu s-au desfășurat respectând toate condițiile impuse de către Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS) și Ministerul Sănătății(MS) prin protocolul comun cu privire securitatea sportivilor și tehnicienilor.

Întrecerile au avut și rolul de a stabili loturile cu care România va participa în luna noiembrie la Campionatele Europene de juniori care sunt programate să se desfășoare la Sofia, în Bulgaria dar au și confirmat faptul că la CSS Hunedoara se mun­cește cu multă ambiție și dăruire. Două medalii au fost cucerite de sportivii hunedoreni pregătiți de maestrul Ilie Captari. Prima medalie a fost cucerită pentru CSS Hu­nedoara de juniorul Vlad Șchipu care s-a clasat pe locul al doilea la categoria 52 de kg, el fiind întrecut în finala categoriei de către Ionuț Chiriac din Craiova.
Noul campion national la categoria 54 kg este de acum boxeurul hunedorean, Daniel Gîrleanu, fratele mai mic al campionului Gosmin Gîrleanu, cel care este singurul pugilist roman calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.
La competiția organizată la TG. Jiu, Daniel Gîrleanu a evoluat în finala categoriei avându-l adversar pe Florin Luis Camen Ymad (SCM Craiova), cel care este component al lotului național de juniori. Victoria hunedoreanului a venit ca o surpriză pentru cei prezenți, el fiind cotat cu o șansă mai mica în fața craioveanului. O medalie de aur pentru Daniel Gîrleanu, care confirmă încă odată că toți membrii familiei, practicanți ai boxului, sunt ambi­țioși și cu putere de con­­centrare la competițiile importante.
Hunedoreanul Daniel Gîrleanu a primit la Tg. Jiu și trofeul pentru cel mai combativ boxer al competitiei. Cum spuneam el este pregătit la CSS HUnedoara (la fel ca și celălat medaliat, Vlad Șchipu) de maestrul Ilie Captari, cel de care se leagă cele mai mari performanțe ale boxului hunedorean din ultimii ani.
Este de așteptat acum decizia FR Box cu privire la includerea sportivului Daniel Gîrleanu în lotul cu care România va participa la Campionatele Europene, competiție de la care tânărul junior hunedorean se poate întoarce cu un bun rezultat.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate