.

BRAD: Poliţiştii, în apărarea pădurilor!

În data de 06.02.2020, cu ocazia unei acțiuni organizate si executate de lucrătorii din cadrul Poliţiei Municipiului Brad, pe linie de silvicultură, au surprins în flagrant două persoane, de sex masculin în timp ce sustrăgeau  material lemnos pe raza municipiului Brad, zona Tăului -Tărățel, iar aceștia, la vederea organelor de politie, au fugit de la fața locului cu două autovehicule.

Poliţiştii au plecat în urmărirea acestora,  fiind depistat un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Brad, care a sustras material lemnos esențe de salcâm, cer, carpen şi gorun, aproximativ 8 m cubi, din pădurea unui proprietar. La faţa locului au fost identificate un  număr de  30 cioate de esență, cer, carpen, salcâm  şi gorun, fiind găsite un număr de 70 de bucăți tăiate pe un metru, nemarcate, iar de la cioate se observau urme de tăiere a materialului lemnos, fiind abandonate pe terenul proprietarului pădurii. Bărbatul în vârstă de 36 de ani, a recunoscut că, a condus un autoturism, pe drumurile publice pe DN 74, pe raza localităţii Tărățel, fără a poseda permis de conducere  şi a abandonat autoturismul pe o stradă lăturalnică din cauza unei defecțiuni tehnice, după care s-a urcat în celălalt autoturism, condus de către un bărbat în vârstă de 31 de ani, din municipiul Brad, persoană implicată în tăierea ilegală şi sustragerea de arbori,  deplasându-se în direcția Tărățel – Brad. În satul Tărățel, autotirismul ăn care se aflau cei doi bărbaţi, a fost oprit de echipajul politiei rutiere, aceștia au coborăt și au fugit prin albia Crișului Alb, însa au fost prinşi de poliţişti.

În cauză poliţiştii au  întocmit dosar penal pentru  săvârșirea infracțiunii de tăiere fără drept de arbori şi furt de arbori și conducere fără permis pe drumurile publice.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate