.

Bucureşci : Ploile torenţiale au distrus drumurile

Ploile extreme de abundente care s-au abătut, în ultimele zile, peste judeţul Hunedoara au provocat pagube însemnate.

Este şi cazul comunei Bucureşci, unde apele venite de pe versanţi au măturat drumurile comunale şi vicinale, în contextual în care pe unele dintre acestea s-au încheiat mai multe lucrări de pietruire. Din fericire, apa nu a băltit în gospodării pentru că zona are o configuraţie deluroasă, însă au fost inundate terenurile oamenilor.

“A plouat foarte mult, iar cantitatea de precipitaţii a fost mare. Apa a distrus foarte multe tronsoane din drumurile comunale şi vicinale. Din primele estimări cred că sunt 4-5 kilometri de tronsoane de drum care au fost distruse. Sunt locuri în care drumul a fost spălat de torenţi pe distanţe cuprinse între 100 şi 500 de metri. Piatra de pe drumuri a fost cărată de ape în curţile oamenilor”, spunea primarul comunei Bucureşci, Mircea Ghilean.

Autorităţile locale au luat imediat măsuri pentru limitarea efectelor fenomenelor meteo periculoase. În lipsa unui buget mulţumitor, administraţia locală a decis ca lucrările necesare să fie efectuate în regie proprie cu ajutorul unor utilaje ale primăriei.

Deocamdată nu s-a făcut o evaluare a pagubelor, însă primarul comunei Bucureşci este sceptic în ceea ce priveşte acordarea unor ajutoare pentru oameni. „La precedentele inundaţii am calculat şi am întocmit documentaţiile necesare pentru o pagubă estimată la circa 200.000 de lei. Nici până acum nu am primit vreun leu”, a punctat, cu tristeţe, edilul local.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate