.

Camelia Potec: ”Dacă nu se redeschid bazinele, pierdem şi generaţia de sportivi pentru JO din 2024”

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Mo­dern, Camelia Potec a avertizat în aceste zile atât ministerul de resort cât și pe cel am sănătății despre posibile pierderi pe care România le va înregistra în domeniul natației.

”Dacă nu se redeschid bazinele, pierdem şi generaţia de sportivi pentru Jocurile Olimpice din 2024”, a avertizat Camelia Potec.
”E foarte greu să stai departe de apă, e un mediu di­fe­rit, un mediu la care nu suntem adaptaţi decât dacă stăm acolo o lungă perioadă de timp. Şi copiii chiar au stat de la vârste foarte fra­gede. Acum, fizicul, musculatura, totul se transformă, pentru că au făcut efort fizic pe uscat, dar nu l-au adaptat la mediul acvatic. Aşadar, după cum spuneam, riscăm să pierdem şi generaţia de sportivi pentru Paris 2024” a spus Camelia Potec.
Ea a adăugat că în acest moment nu se mai poate spune cu exactitate câţi sportivi numără loturile naţionale de tineret şi juniori, pentru că nu ştie câţi vor mai putea continua activitatea sportivă de performanţă.
Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a afirmat că va continua discuţiile diriguitorii Federaţiei Româ­ne de Nataţie, referitoare la începerea activităţii sportive în bazine; la discuții vor participa şi reprezentanţi ai Ministerului Sănă­tăţii şi ai Institutului Naţional de Să­nă­tate Publică.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate