.

Campanie de reciclare în municipiul Hunedoara

Protejează-ți sănătatea și mediul în care trăiești! Participă la acțiunea de colectare a deșeurilor electrice și electronice organizată în Municipiul Hunedoara, care va avea loc în perioada 31 iulie – 1 august.

Organizatorii campaniei, Primăria Municipiului Hunedoara și SISTEM LOCAL DE COLECTARE – CENTRU SRL, oferă cetățenilor servicii gratuite de colectare a deșeurilor electrice. Acțiunea are și caracter educativ cu privire la importanța colectării aparatelor electrice vechi sau stricate.

♻️ Cum colectăm DEEE?
În perioada 31 iulie – 1 august, cetățenii din Hunedoara și din împrejurimi au ocazia să scape corect de deșeurile de echipamente electrice și electronice, trimițându-le la reciclare!

Iată cum va decurge programul acțiunii de colectare: în perioada 31 iulie – 1 august 2020, între orele 9:00 – 17:00, mașina de colectare va circula prin municipiul Hunedoara și localitățile adiacente și va face preluări de deșeuri electrice de la populație – colectare la mașina de colectare, iar un punct de informare și colectare provizoriu îi așteaptă pe cetățeni să aducă deșeuri electrice, becuri sau baterii, spre a fi colectate selectiv și trimise la reciclare. Acest punct va fi amplasat în următoarea locație din oraș:
? Zona Pietonală a Casei de Cultură din Municipiul Hunedoara (Pietonala din Hunedoara).

Pentru deșeurile electrice predate, puteți câștiga, prin tragere la sorți, unul dintre premiile oferite în cadrul unei tombole ce va fi organizată cu ocazia acestei acțiuni de colectare. Tombola va avea loc pe 1 august 2020, la punctul de colectare amplasat în Zona Pietonală a Casei de Cultură, începând cu ora 17:00.

Premii oferite: un aspirator, două fiare de călcat, 2 cafetiere. De asemenea, pentru deșeurile voluminoase predate în cadrul acțiunii de colectare, veți fi premiați în tichete valorice, astfel:

? 1 TICHET x 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri complete, din orice categorie, cu o cantitate de min. 40 kg, cu excepția ecranelor;
?? 2 TICHETE x 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri voluminoase complete tip mașina de spălat automată, aparat de aer condiționat;
??? 3 TICHETE x 10 LEI în cupoane valorice pentru deșeuri complete de tip combine, vitrine și lăzi frigorifice, frigidere, congelatoare.

Colectarea deșeurilor electrice este un proces simplu, atât pentru cetăţeni, cât și pentru persoanele juridice! SISTEM LOCAL DE COLECTARE – CENTRU SRL, prin numărul de telefon ? 0756-026.916, asigură permanent preluarea gratuită a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, direct de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție, prin simpla programare telefonică. Persoanelor juridice li se oferă documentele necesare de casare.

De ce trebuie să colectăm DEEE?

Studiile arată că în societatea de astăzi sunt mai multe aparate electrice – cum ar fi ?telefoane mobile, ?️ computer sau ? televizoare – decât oameni. În ultimii ani, achiziția de aparate noi a crescut exponențial, ceea ce este un lucru foarte bun, căci fără tehnologie nu am ține pasul cu vremurile.

Legislația specifică și obligativitatea colectării selective a DEEE au ca motivații principale protecția mediului, a sănătății populației și a resurselor pământului de efectele negative, iremediabile, ale deșeurilor electrice, mai ales în contextul unei creșteri continue a numărului de aparate electrice existente în casele oamenilor.

Deșeurile electrice au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conțin substanțe toxice. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanțe poluează solul, aerul și apa, ne afectează tuturor sănătatea.

Alege să respecți nu doar legislația, ci întreaga comunitate din care faci parte și, mai ales, mediul înconjurător – colectează deșeurile electrice! Fii mereu informat – intră pe https://e-deseu.ro/ sau
https://www.facebook.com/sistemnationaldecolectare (Sistem Naţional de Colectare)

Persoană de contact: Claudia Nemeth
Telefon: 0746 100 529

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate