.

Campanie de salubrizare a apelor din comuna Bistra

Administrația publică locală din comuna Bistra a demarat o campanie de salubrizare a malurilor și cursurilor de apă aflate pe raza comunei.

Pentru această activitate a fost încheiat un contract de prestări servicii cu firma SC Xela Impex Production SRL care a câștigat licitația. Valoarea contractului pentru serviciile de salubrizare este de 67650 lei fără TVA.

Pe listă se află locațiile: Valea Mare (de la magazinul mixt  spre Bistra Centru – 2,5 km), Punte Crețești (igienizare platou și curs apă în amonte și aval), Valea Petresei (depozitări deșeuri la intrarea Văii Petresei în Râul Arieș), Rude-Țărănești (depozitări deșeuri accidentale, de la Troiță spre cimitir), Valea Dobrii ( de la Cruce  până la DN 75-deșeuri vegetale), Stația de epurare ( deșeuri mixte în spatele stației) și Valea Lipăii (200 metri în amonte de DN 75).

Echipele firmei câștigătoare au început deja activitatea de salubrizare și igienizare. Deșeurile au fost ambalate în saci menajeri și transportate cu mașina în locuri special amenajate în acest sens.

,,Este foarte important să curățăm apele, malurile și să avem grijă de mediul înconjurător și să fim responsabili.  Am ales să realizăm activitatea de salubrizare a malurilor și râurilor de pe raza comunei noastre cu o firmă, deoarece numărul beneficiarilor de ajutor social care efectuau muncă în folosul comunității s-a redus, iar cei care au rămas prestează muncă de salubrizare și curățenie a centrului comunei și alte activități unde este nevoie de sprijinul lor. Monitorizez personal modul în care se desfășoară acțiunile de salubrizare. Avem nevoie de un mediu sănătos pentru noi și generațiile viitoare. Un mediu curat înseamnă o viață sănătoasă”, spune Traian Gligor, primarul comunei Bistra.

Primarul Traian Gligor le transmite localnicilor să depoziteze deșeurile menajere doar în locurile special amenajate și să păstreze curățenia. El îi roagă pe cetățeni să se implice pentru a avea o comună curată și să sesizeze autoritățile locale dacă văd că cineva aruncă gunoiul la voia întâmplării. Edilul are în plan să monteze și camere video în zonele mai ,,sensibile” din comună pentru a-i surprinde pe cei care aruncă tot felul de deșeuri pe domeniul public.

Amenzile pentru încălcarea legilor privind protecția mediului înconjurător și aruncarea gunoiului în alte locuri decât cele autorizate au crescut. Cei care nu gestionează corect depozitarea deșeurilor vor scoate sume frumușele din buzunar dacă sunt prinși de oamenii legii și autorități.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate