Canotaj: Şase medalii pentru România la Campionatele Europene

România a participat la ediția din acest an a Campionatelor Europene de Canotaj desfășurate la Poznan (Polonia) cu 12 echipaje, însumând 45 de sportivi.

Aceștia au cucerit 4 me­da­lii de aur, 1 medalie de ar­gint, 1 medialie de bronz și de două ori locul 5 în finalele de duminică, cu care România se clasează pe locul 2 pe națiuni după numărul de medalii câștigate în probele olimpice, în urma Olandei.
Medaliile de aur au fost aduse la palmaresul delegației de către echipajul de dublu rame feminin (W2-) format din Adriana Ailincăi și Iuliana Buhuș, apoi de cel de dublu rame masculin format din Ciprian Tudosă și Marius-Vasile Cozmiuc, cel de dublu vâsle feminin alcătuit din Simona Geanina Radiș și Ancuța-Nicoleta Bodnar iar a patra medalie de aur pentru țara noastră a fost câștigată în proba de 8+1 feminin, de echipajul format din Maria-Magdalena Rusu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Georgiana Dedu, Ama­lia Bereș, Ioana Vrînceanu, Maria Tivodariu, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea.
“Felicit totodată antre­no­rii și întreg staff-ul, cluburile sportive care ne-au dat toți acești sportivi extraordinari, dar le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut și ne susțin în continuare. Mulțumiri speciale pentru susținere adresez și Ministerului Tineretului și Sportului și COSR. Sper ca anul 2021 va fi unul mult mai bun pentru noi toți și privesc deja cu optimism către Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde îmi doresc să obținem me­dalii cât mai strălucitoare!”, a declarat Elisabeta Lipă, Pre­ședintele Federației Ro­mâne de Canotaj.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.