.

Ce gătim în week-end? Reţete delicioase

Tocăniță cu ciuperci și carne de porc

 Ingrediente: 300 gr carne de porc, 350 gr ciuperci, un morcov, o ceapă, sare, 150 ml ulei, 3 roşii, pătrunjel verde, condimente.

Mod de preparare:

Bucăţelele de carne se pun în ulei încins împreună cu ceapa tocată mărunt şi morcovul tăiat rondele. Se lasă câteva minute la prăjit, apoi se adaugă apă fiartă cât să le acopere. După câteva clocote, se pun roşiile tăiate cubuleţe sau rase şi se lasă să fiarbă. Între timp, ciupercile se feliază și se călesc în ulei încins. Când legumele și carnea au fiert, se adaugă ciupercile călite și tocănița se condimentează, după gust. Se mai lasă câteva minute pe foc, apoi se presară pătrunjel verde tăiat mărunt. Tocănița se acoperă cu un capac, iar după câteva minute se poate servi cu mămăliguţă.

Pogăcele cu jumări

Ingrediente: un kg de făină, 400 gr jumări, 200 gr untură de porc, 40 gr drojdie, două ouă, 50 gr zahăr, 650 ml lapte, seminţe de chimen, sare şi piper.

Mod de preparare:

Pentru început, drojdia se dizolvă drojdia în puţin lapte, se adaugă zahărul, câteva linguriţe de făină şi se lasă să crească. După ce drojdia a crescut, se toarnă peste făină, se adaugă ouăle, cealaltă cantitate de lapte şi se face un aluat potrivit de moale, care se pune la dospit.

Între timp, jumările se dau prin maşina de tocat, se amestecă bine cu untura, sarea şi piperul, până se formează o pastă omogenă, care se împarte în trei. După ce aluatul a dospit, se face o foaie de un cm grosime, peste care se întinde, cu un cuţit, o parte din compoziţia de jumări şi untură. Coca se împătureşte sub formă de plic şi se lasă la rece 30 de minute, după care, se unge din nou cu pasta de jumări, procedându-se în acest fel de trei ori. După acest interval, se întinde cu sucitorul o foaie, care se taie cu paharul rotund. Fiecare bucată se unge cu ou, se presară cu chimen și se aşează în tavă. Cine doreşte, poate presăra chimen şi când frământă aluatul. Pogăcelele se coc la foc potrivit, până încep să se rumenească.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate