.

Ce măsuri iau autoritățile locale și județene pentru prevenirea și limitarea eventualelor efecte negative ale ploilor abundente

În urma avertizării  meteo – COD PORTOCALIU- precipitații abundente, valabilă pentru perioada 04 februarie, ora 15:00 – 04 februarie, ora 23:00,  prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat, în calitate de președinte, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (C.J.S.U).

În intervalul precizat, hidrologii anunță că se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, și viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, iar cantitatea de precipitații poate ajunge la 40 – 50 l/mp, intr-un interval scurt de timp.

Pentru judeţul Hunedoara, I.N.M.H.a transmis avertizarea meteo pentru aproximativ trei sferturi din teritoriul județului.

În ședința C.J.S.U. s-au stabilit măsurile care trebuie luate de autoritățile locale și județene pentru prevenirea și limitarea eventualelor efecte negative ale ploilor abundente.

Principalele măsuri adoptate sunt:

  • Asigurarea serviciului de permanență la primăriile din localitățile aflate sub cod portocaliu.
  • Asigurarea de utilaje și personal pentru eventualele intervenții.
  • Executarea lucrărilor de intervenție pe cursurile de apă, dacă va fi cazul.
  • Monitorizarea continuă a debitelor cursurilor de apă.

În funcție de evoluția situației din teren se adaptează măsurile și dinamica personalului implicat.

Prefectul județului s-a asigurat că atât autoritățile locale, instituțiile publice și cele cu responsabilități în aceste situații, cât și structurile Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști și jandarmi – sunt pregătite să intervină rapid în teren, în cazul producerii unor situații de urgență cu efecte negative asupra comunităților.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate