Centenarul UPT reunește muzicieni de calibru într-o super-formație ce va susține un concert unic

Pentru a celebra Centenarul Universității Politehnica Timișoara, care se sărbătorește în data de 11 noiembrie 2020, o serie de muzicieni de calibru din formații care au făcut istorie în domeniul muzicii, toți absolvenți ai UPT, se reunesc pentru a forma o super-formație ce va susține un concert dedicat aniversării celor 100 de ani de la înființarea celei mai vechi instituții de învățământ superior din Timișoara.

O primă întâlnire a membrilor super-formației cu conducerea Universității Politehnica Timișoara și cu jurnaliștii a avut loc luni, 5 octombrie 2020, la Rectoratul UPT, ocazie cu care a fost prezentat proiectul, coordonat de realizatorul muzical Bogdan Puriș, și el absolvent al UPT. În esență acesta presupune pregătirea și interpretarea pe scenă a 13 hituri celebre ale grupurilor în care au cântat membrii formației, plus o piesă nouă dedicată Centenarului UPT. Versurile noii piese sunt compuse de un alt absolvent al Politehnicii timișorene, poetul și scriitorul Robert Șerban.

Formația de bază care va susține concertul e formată din: Mircea Baniciu – voce, chitară (Phoenix, Pasărea Colibri, Pasărea Rock); Călin Pop – voce, chitară (Celelalte Cuvinte); Tiberiu Bako – bass (Cargo, Pro Musica); Teodor Pop – claviaturi (Jazzybit); Valentin Potra – baterie (Abra, Blazzaj, Impact, Arca). În perioada 2 – 9 octombrie 2020, membrii formației se află în Timișoara, pentru a realiza câteva repetiții împreună și pentru înregistrarea noii piese.

În cadrul întâlnirii non-formale cu conducerea UPT, membrii formației au depănat câteva amintiri din perioada studenției la Politehnica, iar în cadrul conferinței de presă a fost subliniată latura artistică pe care o au mulți dintre absolvenții instituției. Doar în domeniul muzical s-au afirmat mulți absolvenți ai Politehnicii, unii dintre aceștia dezvoltând cariere în străinătate, însă nu a fost posibilă cooptarea tuturor din cauza pandemiei de coronavirus. Dintre cei prezenți, unii au dezvoltat cariere și în domeniul ingineresc pe care l-au absolvit, alții s-au dedicat doar carierei muzicale.

Concertul e programat a se desfășura în Săptămâna Politehnicii, care se va sărbători în perioada 9 – 15 noiembrie 2020, dar, în funcție de situația epidemiologică, ar putea suferi modificări.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate