.

Cine sunt noii parlamentari ai judeţului?

Rezultatele alegerilor parlamentare de duminică au adus în prim-planul politicii din judeţul Hunedoara nume noi, pe lângă cele ale unor senatori şi deputaţi care şi-au reînnoit mandatele.

Potrivit datelor AEP, PSD a obţinut la Senat 39,72% din voturi, PNL 23,13%, AUR 10,55%, iar USR-PLUS 10,36%.

La Camera Deputaţilor, PSD a obţinut 38,84% din voturile valabil exprimate, PNL 23,36%, AUR 10,54, iar USR-PLUS 10,03%.

În urma numării voturilor, cele trei mandate de senatori cuvenite judeţului Hunedoara au fost castigate de Cristian Resmeriţă (PSD), Vasilică Potecă (PNL) şi Lucica Dina Muntean (PNL). Senatorul Cristian Resmeriţă, preşedinte executive al PSD Hunedoara, se află la al treilea mandat de parlamentar, în legislatura trecută el îndeplinind funcţia de senator.

La primul mandat de senator se află doi liberali. Este vorba despre fostul prefect al judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, şi despre profesoara Lucica Muntean, actual viceprimar al municipiului Petroşani. Cei doi au o activitate politică bogată, iar despre Lucica Muntean se mai poate spune că este autoarea unei serii de cărţi pentru copii.

La Camera Deputaţilor, trei dintre mandatele de deputat au fost câştigate de reprezentanţii PSD: Natalia Intotero, Ilie Toma şi Viorel Sălan. Toţi cei trei parlamentari au deja experienţa a cel puţin unui mandat în Parlamentul României.

Lista deputaţilor de Hunedoara este completată de Vetuţa Stănescu, preşedinte interimar al filialei judeţene PNL Hunedoara, actual secretar de stat la Ministerul Dezvoltării. La primul mandat de deputat se află Anamaria Gavrilă, actual consilier local la Deva din partea AUR, şi de Pollyana Hanellore Hangan, de la USR-PLUS, în prezent consilier judeţean.

Prin urmare, PSD va avea patru parlamentari, PNL –trei, iar USR-PLUS şi AUR câte unul.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate