Cluj: Reguli speciale pentru pelerinajul de la Mănăstirea Nicula

Măsuri speciale la pelerinajul care va avea loc la Mănăstirea Nicula, din județul Cluj. În acest an, liturghia se va desfășura în mai multe zile, pentru evitarea aglomerației.

Credincioșii s-au adunat deja în curtea Mănăstirii Nicula. Au venit pentru o slujbă dedicată hramului Adormirii Maicii Domnului. Iar de astăzi vor veni aici tot mai mulți credincioși, pentru că se apropie sărbătoarea la care se adună mii de oameni în fiecare an. Pelerinajul se va desfășura însă în condiții diferite de dată această.

Așadar, pentru a nu se crea aglomerație, liturghia va fi organizată în mai multe zile, astfel încât toată lumea să reușească să participe. Inedit în acest an este și faptul că nu vor mai fi organizate procesiunile de la Gherla spre Mănăstirea Nicula.

De asemenea, nu mai este permisă amplasarea corturilor în curtea Mănăstirii, iar credincioșii se vor închina la Icoană Maicii Domnului de la distanță, de la un metru și jumătate.

Desigur, este obligatorie purtarea măștii de protecție pe tot parcursul manifestărilor religioase și se interzice distribuirea de hrană către credincioși.

Respectarea măsurilor va fi supravegheată inclusiv prin drone, iar forțele de ordine vor fi suplimentate față de alți ani.

Acestea sunt câteva dintre regulile pe care trebuie să le respecte participanții la evenimentele din acest an. Important este că slujbele vor fi transmise live, pentru cei care nu ajung aici.

În județul Cluj, acest pelerinaj are loc în fiecare an și adună zeci de mii de oameni care vin să se închine la Icoană Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului./http://stiri.tvr.ro/

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate