Codul Rutier şi trotinetele electrice

Trotinetele, cu variantele lor electrice, pot fi văzute, din ce în ce mai des, pe străzile din oraşele judeţului Hunedoara, utilizatorii lor fiind persoane de cele mai diferite vârste. Avantajul lor este evident, începând de la faptul că se strecoară uşor în trafic, până la uşurinţa cu care pot fi parcare.

Să nu uităm însă, că de la începutul anului, acest mijloc de deplasare este reglementat prin lege. O primă regulă impusă celor care merg cu trotineta electrică este că viteza vehiculului utilizat nu are voie să nu depășească 25 km/h. Trotineta să fie echipată cu iluminare și inserții reflectorizante, pentru utilizarea pe timp de noapte. De asemenea, se interzice transportul pasagerilor pe trotinetele electrice.

În ceea ce priveşte utilizarea lor de către copii, legea stabileşte că este interzisă folosirea lor de către cei cu o vârstă mai mică de 14 ani, iar cei cu vârste între 14 și 16 ani trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție.

O menţiune interesantă este că trotinetele electrice nu mai pot fi conduse pe trotuar, cu excepția zonelor în care acestea sunt prevăzute cu pistă specială de deplasare.

Oprirea și staționarea trotinetelor electrice se va face pe partea carosabilă, acestea trebuind așezate lângă sau în paralel cu marginea părții carosabile, și nu pe trotuar.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate