.

Comunicat CJ: CINISMUL, RIDICAT LA RANG DE VIRTUTE…  

Constatăm cu surprindere că activitatea Spitalului Județean de Urgență (SJU) din Deva a devenit subiect de propagandă electorală, context în care ne vedem obligați să facem câteva precizări pentru ca cetățenii județului Hunedoara să poată trage singuri concluziile corecte.

Meritele pentru viețile salvate în pandemia de coronavirus aparțin medicilor, asistenților medicali, tuturor celor care au luptat zi și noapte la hotarul dintre viață și moarte. Datorită sacrificiului, curajului și devotamentului personalului medical al SJU Deva și al celorlalte unități sanitare din județ, numărul pacienților vindecați este în acest moment de peste 3.100.

Încă de la începutul pandemiei, Consiliul Județean (CJ) Hunedoara a luat măsuri pentru achiziția dispozitivelor de testare și a alocat în regim de urgență fondurile necesare pentru ca personalul medical să-și desfășoare activitatea în condiții de siguranță. Capacitatea de testare a crescut datorită măsurilor luate de administrația județeană care a înțeles rolul pe care îl are în protejarea sănătății populației și care continuă demersurile în acest sens prin achiziția unui nou aparat de testare și investiții la unitățile sanitare din subordine.

Astăzi, CJ Hunedoara a alocat sumele necesare pentru achiziția unui nou aparat RT-PCR la SJU Deva (50.000 lei), pentru asigurarea materialelor de protecție și reorganizarea Sanatoriului de Pneumoftiziologie din Brad (200.000 lei) și pentru realizarea instalației de oxigen la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Geoagiu (534.000 lei).

În acest context, considerăm deplasate afirmațiile fostului prefect al județului Hunedoara, Vasilică Potecă, prin care își asumă merite în privința gestionării activității medicale.

Domnul Potecă are „meritul” de a fi artizanul haosului creat prin numirea nelegală a domnului Silviu Didilescu în funcția de manager al SJU Deva, măsură falimentară care a blocat efectiv activitatea unității în plină pandemie. De altfel, managerul numit de domnul Potecă în calitate de prefect, a demisionat după numai 7 zile.

Tot „meritul” domniei sale este și includerea SJU Deva pe lista spitalelor COVID-19, lucru criticat chiar de conducerea militară în cadrul întâlnirilor de lucru desfășurate la nivel județean. Prin această măsură, pacienții cu boli cronice au fost obligați să se trateze acasă sau să bată la porțile altor spitale pentru primi tratamentul necesar.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara regretă profund că această pandemie care a răpit de lângă noi 262 de hunedoreni este tratată ca subiect electoral. Politicienii responsabili se implică pentru ca populația să fie protejată, pentru ca spitalele să funcționeze și pentru ca personalul medical să își desfășoare activitatea în condiții de siguranță. Or, ceea ce face domnul fost prefect este pe de-o parte dovada că nu a dezbrăcat haina politică niciodată deși funcția pe care a ocupat-o îl obliga la acest gest și pe de altă parte că cinismul este ridicat în această campanie electorală la rang de virtute!

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate