.

Comunicat Consiliul Judeţean Hunedoara

Am constatat cu îngrijorare, dar și cu mâhnire, că actualul context pandemic este folosit de anumite persoane publice a căror grijă în această perioadă se rezumă la propria imagine, credibilitate, autoritate.

Declarațiile și afirmațiile iresponsabile apărute în spațiul public nu fac decât să slăbească încrederea cetățenilor în autoritățile statului, motiv pentru care condamnăm cu fermitate orice tentativă de a profita de pe urma situației grave prin care trecem cu toții.

Ne adresăm personalului medical, pacienților și tuturor cetățenilor județului Hunedoara pe care îi asigurăm că instituția noastră a inițiat și derulat toate demersurile posibile pentru ca unitățile spitalicești din subordine să fie pregătite pentru a lua măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii COVID-19.

Astfel, în acest an, Consiliul Județean Hunedoara a alocat 1.000.000 de lei pentru buna funcționare (achiziții echipamente și produse sanitare) a Spitalului Județean de Urgență din Deva, respectiv 700.000 de lei pentru investiții și dotări.

În prezent, conducerea CJ Hunedoara caută soluțiile legale pentru alocarea de fonduri suplimentare la Spitalul Județean de Urgență din Deva, decizii în acest sens urmând a fi luate și, ulterior, comunicate publicului larg.

De asemenea, Consiliul Județean Hunedoara s-a angajat să suporte cofinanțarea pentru achiziția aparatului Real Time PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2 într-un timp cât mai scurt.

Printre măsurile pe care CJ Hunedoara le-a dispus de la declanșarea pandemiei, se numără: organizarea triajului pacienților în unitățile medicale din subordine, asigurarea de spații de spitalizare pentru pacienți, asigurarea circuitelor necesare desfășurării activităților de diagnosticare și izolare a pacienților suspecți de infecția cu COVID-19.

Convinși că împreună vom trece peste această imensă provocare, îi asigurăm pe locuitorii județului Hunedoara că instituția noastră este profund implicată în demersurile de combatere a răspândirii noului tip de coronavirus, cu toate puterile, atât la nivelul unităților spitalicești, cât și la nivelul administrațiilor locale vulnerabile care au nevoie de sprijin.

Ne exprimăm speranța că, totuși, cuvintele Președintelui României nu au fost șterse din memoria colectivă atât de curând, iar persoanele publice dornice să profite de această situație gravă se vor gândi măcar de două ori înainte de a face acuzații și declarații lipsite de fundament.

Să fim responsabili şi să nu contribuim la prelungirea unei perioade grele pentru toată lumea. În aceste momente dramatice, cu atât mai reprobabile sunt încercările unor politicieni, inclusiv aleşi locali, de a folosi criza de coronavirus în bătălia electorală. Nu este momentul răfuielilor politice. A încerca să câştigi capital politic în aceste clipe denotă un cinism înfiorător şi o lipsă de responsabilitate de neimaginat” – Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Conducerea Consiliului Județean Hunedoara

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate