Amendă de 10.000 lei pentru Apa Prod, pentru conducta de la Haţeg

Urmare a articolului apărut în mass – media referitor la un tronson din conductă de alimentare cu apă potabilă a orașului Hateg, Directia de Sanatate Publica a judetului Hunedoara s-a autosesizat si a dispus efectuarea unui control.

O echipa de inspectori din cadrul Directiei de Sanatate Publica Hunedoara – SCSP s-a deplasat in data de 11.02.2020 la sistemul de aprovizionare cu apa a orasului  Hateg unde a constatat urmatoarele:

-sistemul de distributie a orasului Hateg  se compune din: statie de tratare a apei, reteaua de alimentare cu  apa a celor 3 bazine de inmagazinare si sistemul de distributie al localitatii.Reteaua de alimentare cuprinsa intre statia de tratare a apei si cele 3 bazine de inmagazinare a apei se intinde pe o lungime de 4500 m. Din lungimea totala a conductei, aproximativ 800 m conducta a fost inlocuita in urma cu aproximativ 5 ani, restul de 3700m fiind construita din anul 1978.

O portiune de aproximativ 500 m conducta supraterana prezinta numeroase orificii care au fost remediate de operator prin obturare cu dopuri din lemn. Directia de Sanatate Publica nu a fost anuntata cu privire la interventiile efectuate de operator asupra retelei de apa.

Cu ocazia verificarilor s-au recoltat 3 probe de apa din punctele reprezentative ale retelei și s-a verificat conformitatea la legislatiei sanitare in vigoare efectuata la nivelul laboratorului propriu (laborator inregistrat la Ministerului Sanatatii); a fost verificat modul de realizare a programului propriu de supravegere a calitatii apei precum si a programului de  monitorizare operationala avizat de DSP pentru punctele de prelevare: iesire statie tratare si iesire rezervoare inmagazinare  pentru o perioada de 6 luni. Nu s-au constatat neconformitati ale valorilor pentru parametrii analizati.S-au verificat buletinele de analiza a apei din cadrul monitorizarii de audit pentru ultimele 6 luni.Nu s-au constatat neconformitati.

La ora controlului, operatorul a demarat procedura de inlocuire a conductei pe portiunea deteriorata de 500 m.

SC Apa Prod SA Deva a fost sanctionata contraventional conform HG nr.857/2011, cu amenda in valoare de 10.000 lei.

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.