.

Crişcior: Educaţia pentru viitor începe în şcolile moderne

Tablele vechi de la şcoală au făcut loc tehnologiei informatice.

Elevii care învaţă la şcoala primară din comuna Crişcior pot spune că sunt cu un pas înaintea altor colegi de generaţie. La şcoala la care învaţă cursurile se predau acum cu ajutorul tehnologiei informatice prin intermediul unor table interactive. Sunt cinci la număr şi au fost apreciate imediat de către elevi, mai ales că, în zilele noastre, tableta sau smartphone-ul sunt deja lucruri obişnuite pentru cei mici.

„Am încercat să asigurăm şcolilor tot ceea ce au nevoie, în limita unor sume bine chibzuite de la bugetul local. Cred că dincolo de faptul că asigurăm lemne pentru încălzire, igienizarea, lucrările de reparaţii şi multe altele, este nevoie şi ca elevii să poată studia în condiţiile secolului în care trăim. De aceea am achiziţionat aceste table interactive ce sunt folosite de elevii claselor primare”, a spus primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Importanţa noii tehnologii este evidenţiată în toate studiile pedagogice, în condiţiile în care majoritatea manualelor sau culegerilor au incluse şi CD-uri cu lecţii în format digital. Mai mult, lecţiile sunt interactive, iar noutăţile pot fi accesate pe Internet. Gradul de interes al copiilor creşte ceea ce se va reflecta şi în calitatea şi cantitatea de informaţii acumulate.

Ceea ce s-a realizat la Crişcior poate fi încadrat în categoria exemplelor de bună practică, în care administraţia locală dovedeşte cât de simplu se poate face un lucru extrem de util pentru comunitatea pe care o reprezintă.

Partajează această știre

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate