.

Crișcior: Lucrările de amenajare ale Crișului Alb își dovedesc utilitatea

Inundațiile din această vară au cauzat mari probleme în multe dintre localităţile judeţului Hunedoara. Ploile torenţiale au antrenat scurgeri masive de pe versanţi, care s-au îndreptat apoi spre cursurile de apă. Acolo unde râurile nu au fost decolmatate sau nu au fost regularizate, problemele au apărut imediat, astfel că sute de gospodării au fost inundate.

În comuna Crişcior lucrurile stau însă altfel. Eforturile din ultimii 16 ani făcute de administraţia locală pe linia prevenirii inundaţiilor şi-au arătat roadele.

„În urmă cu 16 ani stăteam şi monitorizam cotele Crişului Alb. Au fost momente grele şi atunci am luat decizia de a trece la efectuarea unor lucrări masive de decolmatare, regularizare şi îndiguire a albiei Crişului Alb. Anul acesta am reuşit să mai decolmatăm 2 km la Crişcior şi 500 de metri la Zdrapţi. Iar efectele benefice ale acestor lucrări s-au văzut pentru că nu am avut inundaţii care să afecteze foarte tare gospodăriile oamenilor”, a apreciat primarul comunei Crişcior, Ovidiu Furdui.

Potrivit acestuia, lucrări de regularizare vor mai fi efectuate anul acesta pe Valea Bucureşciului, la fel şi pe mai multe pâraie la care s-a intervenit şi în ultimele două luni de zile.

Edilul local a discutat şi cu cei care lucrează la barajul Mihăileni şi, din aprecierile proprii, a estimat că ar fi posibilă o finalizare a barajului în perioada următoare, chiar şi în acest an.

Aşadar, veştile bune vin din comuna Crişcior, pentru că acolo unde există interes din partea autorităţii locale lucrurile se aşează pe făgaşul normalităţii.

Partajează această știre

This Post Has One Comment

  1. Ioan David

    Denumirea de Crișcior vine de la Criș Chior care inunda aceasta localitate.La final sa fie si o baza pentru turisti ca la Cincis de langa Hunedoara,dar si o bucurie pentru pescari.Necesara si o pistta pentru biciclisti Brad-Baraj Mihaileni.

Lasă un răspuns

Noutăți
Mica Publicitate